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Studying process variables to obtain undisturbed shaped soft meat for people with poor oral health

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Studying process variables to obtain undisturbed shaped soft meat for people with poor oral health

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Grau Meló, R.; Hernández, S.; Verdú Amat, S.; Barat Baviera, JM.; Talens Oliag, P. (2022). Studying process variables to obtain undisturbed shaped soft meat for people with poor oral health. Meat Science. 194:1-8. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108960

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/197521

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Metadatos del ítem

Título: Studying process variables to obtain undisturbed shaped soft meat for people with poor oral health
Autor: Grau Meló, Raúl Hernández, Sergio VERDÚ AMAT, SAMUEL Barat Baviera, José Manuel Talens Oliag, Pau
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] This study evaluated injection (I) and vacuum impregnation (VI) as the best methods to apply papain, and other important processing conditions (batch, aging and cooking conditions), to obtain soft meat (suitable for ...[+]
Palabras clave: Meat tenderness , Papain , Dysphagia , Injection , Vacuum impregnation
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Meat Science. (issn: 0309-1740 )
DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108960
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2022.108960
Coste APC: 4400
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-098842-B-I00/ES/AVANCES EN EL DISEÑO DE ALIMENTOS CON TEXTURA MODIFICADA/
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the Ministerio de Ciencia e Innovacion, the Agencia Estatal de Investigacion and FEDER-EU (Project RTI2018-098842-B-I00).
Tipo: Artículo

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