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Applying ultrasound-assisted processing to obtain cellulose fibres from rice straw to be used as reinforcing agents

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Applying ultrasound-assisted processing to obtain cellulose fibres from rice straw to be used as reinforcing agents

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Vieira-De Freitas, PA.; González Martínez, MC.; Chiralt, A. (2022). Applying ultrasound-assisted processing to obtain cellulose fibres from rice straw to be used as reinforcing agents. Innovative Food Science & Emerging Technologies. 76:1-14. https://doi.org/10.1016/j.ifset.2022.102932

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/197566

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Título: Applying ultrasound-assisted processing to obtain cellulose fibres from rice straw to be used as reinforcing agents
Autor: Vieira-De Freitas, Pedro Augusto González Martínez, María Consuelo Chiralt, A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Rice straw (RS) is one of the most globally abundant agro-industrial residues. For its valorisation, a green combined ultrasound-reflux heating method was applied to obtain cellulose fibres (CF) from RS. The new method ...[+]
Palabras clave: Green method , Ultrasound-heating method , Agro-industrial waste , Cellulose microfibrils , Reinforcing capacity , Methylcellulose
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Innovative Food Science & Emerging Technologies. (issn: 1466-8564 )
DOI: 10.1016/j.ifset.2022.102932
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.ifset.2022.102932
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-105207RB-I00/ES/USO DE ACIDOS FENOLICOS PARA LA OBTENCION DE MATERIALES MULTICAPA ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//GRISOLIAP%2F2019%2F115//AYUDA SANTIAGO GRISOLIA PROYECTO VALORIZACION DE LA PAJA DE ARROZ/
Agradecimientos:
This work was supported by Generalitat Valenciana for the GrisoliaP/2019/115 Grant.
Tipo: Artículo

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