Resumen:
|
[ES] El proyecto se lleva a cabo en Delibreads, una empresa del sector alimentario con sede en Llíria y proveedora de Mercadona. Establecida en 2010, la empresa se encuentra actualmente en una fase de expansión, aumentando ...[+]
[ES] El proyecto se lleva a cabo en Delibreads, una empresa del sector alimentario con sede en Llíria y proveedora de Mercadona. Establecida en 2010, la empresa se encuentra actualmente en una fase de expansión, aumentando tanto sus líneas de producción como su número de empleados, que en la actualidad asciende a 160.
El objetivo principal del proyecto es desarrollar una herramienta de secuenciación de la producción utilizando un modelo matemático. Esta herramienta tiene como finalidad maximizar el tiempo productivo de las líneas de producción, reduciendo al mínimo los tiempos improductivos causados por cambios de configuración y los tiempos de limpieza necesarios entre diferentes productos. Además, se espera que esta optimización contribuya a reducir el desperdicio de alimentos.
En el documento se describirá el entorno de la empresa, se explicarán los fundamentos teóricos y se realizará un análisis exhaustivo de la situación actual, detallando todas las peculiaridades relacionadas con los cambios de productos y de las líneas productivas. Posteriormente, se proporcionará una descripción detallada de las herramientas desarrolladas y se presentará un manual de usuario para su correcta utilización.
[-]
[EN] This project is carried out in Delibreads, a company in the food sector, and Mercadona supplier. Stablished in 2010, the company is now in an expansive phase, increasing its production lines, as well as the number of ...[+]
[EN] This project is carried out in Delibreads, a company in the food sector, and Mercadona supplier. Stablished in 2010, the company is now in an expansive phase, increasing its production lines, as well as the number of employees, reaching now 160.
The main goal of the project is to develop a production sequencing tool, using a mathematical model. This tool has as a purpose the maximization of the productive time in the production lines, reducing to the maximum the unproductive times caused by changes in configuration and the cleaning times needed between different products. Additionally, it is expected that this optimization contributes to reduce food waste.
In the document, the company environment will be described, the theoretical framework will be explained, and an exhaustive analysis will be conducted, taking into account all the peculiarities related to changes in products and production lines. Later, a detailed description of the developed tools will be done, and a user manual will be presented, in order to ensure a correct use of the same.
[-]
[CAT] La rehabilitació energètica dels edificis residencials i no residencials està cobrant cada vegada major
importància a la Unió Europea. Tenint en compte l'estratègia a llarg termini per a la rehabilitació
energètica ...[+]
[CAT] La rehabilitació energètica dels edificis residencials i no residencials està cobrant cada vegada major
importància a la Unió Europea. Tenint en compte l'estratègia a llarg termini per a la rehabilitació
energètica en el sector de l'edificació a Espanya, l'objectiu principal del present treball resideix a
plantejar una proposta de rehabilitació energètica de l'edifici 7A de la Universitat Politècnica de
València. Aquest edifici disposa de 7 plantes i una superfície construïda major a 3000 m².
En primer lloc, es modela l'edifici per plantes, definint les diferents zones tèrmiques que se situen en
cadascuna d'elles.
Posteriorment, es genera el model de càlcul per a EnergyPlus. Donades les restriccions per a modelar
els sistemes tècnics i les incerteses intrínseques, l'estudi es realitza sobre la demanda i després
s'estimen els consums.
A més, per a proposar accions realistes, es calibra el model. Això és possible gràcies a que la universitat
disposa d'una base de dades amb els consums energètics de l'edifici.
Una vegada calibrat el model, s'estima quines variacions es produeixen quan diferents variables
d'interés s'alteren a causa de les mesures de millora. Així, s'estableix una millor solució per a l'edifici,
definida com: minimitzar els consums energètics prenent com a restricció maximitzar el confort dels
usuaris.
També, es defineix una nova instal·lació d'il·luminació i climatització, així com es planteja la ubicació
de mòduls solars fotovoltaics en la coberta.
Finalment, s'estima que si hagueren estat implantades aquestes instal·lacions juntament amb altres
mesures d'estalvi i eficiència energètica, l'edifici l'any emprat per al calibratge hauria tingut un consum
elèctric total provinent de la xarxa un 69.46% menor.
[-]
|