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Effect of ferulic and cinnamic acids on the functional and antimicrobial properties in thermo-processed PLA films

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Effect of ferulic and cinnamic acids on the functional and antimicrobial properties in thermo-processed PLA films

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Ordóñez-Lagos, RA.; Atarés Huerta, LM.; Chiralt A. (2022). Effect of ferulic and cinnamic acids on the functional and antimicrobial properties in thermo-processed PLA films. Food Packaging and Shelf Life. 33(100882):1-9. https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.100882

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/200057

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Título: Effect of ferulic and cinnamic acids on the functional and antimicrobial properties in thermo-processed PLA films
Autor: Ordóñez-Lagos, Ramón Alberto Atarés Huerta, Lorena María Chiralt A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The incorporation of ferulic or cinnamic acids as antimicrobial agents into PLA matrices to produce films with active properties for food packaging applications is evaluated in this study. The acids were incorporated ...[+]
Palabras clave: Polylactic acid , Ferulic acid , Cinnamic acid , Release kinetics , Antimicrobial packaging , Active food packaging
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food Packaging and Shelf Life. (issn: 2214-2894 )
DOI: 10.1016/j.fpsl.2022.100882
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.fpsl.2022.100882
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-105207RB-I00/ES/USO DE ACIDOS FENOLICOS PARA LA OBTENCION DE MATERIALES MULTICAPA ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//AGL2016-76699-R//MATERIALES BIODEGRADABLES MULTICAPA DE ALTA BARRERA PARA EL ENVASADO ACTIVO DE ALIMENTOS./
Agradecimientos:
The authors thank the Agencia Estatal de Investigación (Ministerio de Ciencia e Innovación, Spain) for the financial support through projects AGL2016-76699-R and PID2019-105207RB-I00.
Tipo: Artículo

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