- -

Valorization of Marine Biomass for the Development of Biopolymeric Materials and Additives with Functional Properties

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

  • Estadisticas de Uso

Valorization of Marine Biomass for the Development of Biopolymeric Materials and Additives with Functional Properties

Show full item record

Cebrián Lloret, V. (2024). Valorization of Marine Biomass for the Development of Biopolymeric Materials and Additives with Functional Properties [Tesis doctoral]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/202961

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/202961

Files in this item

Item Metadata

Title: Valorization of Marine Biomass for the Development of Biopolymeric Materials and Additives with Functional Properties
Secondary Title: Valorización de biomasa marina para el desarrollo de materiales biopoliméricos y aditivos con propiedades funcionales
Author: Cebrián Lloret, Vera
Director(s): López Rubio, María de los Desamparados Martínez Sanz, Marta Martínez Abad, Antonio
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Read date / Event date:
2024-02-01
Issued date:
Abstract:
[ES] Esta tesis doctoral se centró en la valorización de diferentes fuentes de biomasa marina para desarrollar materiales biopoliméricos e ingredientes destinados a la industria alimentaria. Así pues, en la primera parte ...[+]


[CA] Aquesta tesi doctoral es va centrar en la valorització de diferents fonts de biomassa marina para desenvolupar materials biopolimèrics i ingredients destinats a la indústria alimentària. Així doncs, en la primera part ...[+]


[EN] This doctoral thesis focused on the valorization of different sources of marine biomass with the main purpose of developing biopolymeric materials and ingredients for the food industry. Thus, in the first part of the ...[+]
Subjects: Envasado , Digestión gastrointestinal in vitro , Macroalgas , Algas marinas , Seaweed , Macroalgae , Agar , Packaging , Characterization , In vitro gastrointestinal digestion
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/202961
Publisher:
Universitat Politècnica de València
Project ID:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PCI2018-092886/ES/EXTRACCION Y CARACTERIZACION DE CARBOHIDRATOS Y BIOACTIVOS DE ALGAS Y PLANTAS MARINAS PARA APLICACIONES ALIMENTARIAS/
...[+]
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PCI2018-092886/ES/EXTRACCION Y CARACTERIZACION DE CARBOHIDRATOS Y BIOACTIVOS DE ALGAS Y PLANTAS MARINAS PARA APLICACIONES ALIMENTARIAS/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/H2020/727473/EU/ERA-Net Cofund on Sustainable Food production and consumption/SUSFOOD2
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-114821RB-I00/ES/IMPACTO DE UN SUPLEMENTO ENRIQUECIDO EN MEMBRANA DEL GLOBULO GRASO LACTEO EN LA SALUD MEDIANTE ESTUDIOS IN VITRO E IN VIVO Y SUS POTENCIALES MECANISMOS DE ACCION/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-117744RJ-I00/ES/DESARROLLO DE UN NUEVO PROCESO DE EXTRACCION EN CASCADA PARA LA VALORIZACION INTEGRAL DE ALGAS EN INGREDIENTES FUNCIONALES PARA APLICACIONES ALIMENTARIAS/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/HE/101060607/EU/CIRCular valorisation of industrial ALGAE waste streams into high-value products to foster future sustainable blue biorefineries in Europe/CIRCALGAE
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/PLAN ESTATAL DE INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA, TÉCNICA Y DE INNOVACIÓN 2021-2023/TED2021-129711B-I00/ES/Ayudas públicas a proyectos estratégicos orientados a la transición ecológica y a la transición digital
[-]
Description: Tesis por compendio
Thanks:
This work was financially supported by the “Agencia Estatal de Investigación” (PCI2018-092886 Grant) and co-funded by the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme (ERA-Net SUSFOOD2) and by the grant ...[+]
Type: Tesis doctoral

recommendations

 

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record