- -

Fungal Biomass Valorization for Obtaining Functional Food-Related Materials

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

  • Estadisticas de Uso

Fungal Biomass Valorization for Obtaining Functional Food-Related Materials

Show full item record

Pérez Bassart, Z. (2024). Fungal Biomass Valorization for Obtaining Functional Food-Related Materials [Tesis doctoral]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/203841

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/203841

Files in this item

Item Metadata

Title: Fungal Biomass Valorization for Obtaining Functional Food-Related Materials
Secondary Title: Valorización de biomasa fúngica para la obtención de materiales funcionales de interés en alimentación
Author: Pérez Bassart, Zaida
Director(s): Fabra Rovira, María José López Rubio, María de los Desamparados Martínez Abad, Antonio
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Read date / Event date:
2024-03-22
Issued date:
Abstract:
[ES] El objetivo de esta tesis doctoral ha sido proporcionar conocimientos fundamentales y prácticos relacionados con la valorización de la biomasa de setas, para comprender la relación estructura-funcionalidad de extractos ...[+]


[CA] L'objectiu d'aquesta tesi ha sigut proporcionar els coneixements fonamentals i pràctics relacionats amb la valorització de la biomassa de bolets, per a comprendre la relació estructura-funcionalitat d'extractes aquosos ...[+]


[EN] This doctoral thesis was aimed at providing fundamental and practical knowledge related to the valorisation of underexploited mushroom biomass, in order to understand the structure-function relationship of ß-glucan ...[+]
Subjects: Chitin , SS-glucan , Food packaging , Biodisintegration , Mushrooms , Edible coating , Biopolymers , Fungi , Hydrogels , Antiviral activity , Structural properties , Compositional analysis , Immunostimulatory properties , Pleurotus , Propiedades inmunoestimuladoras , Análisis de composición , Propiedades estructurales , Actividad antivírica , Hidrogeles , Hongos , Biopolímeros , Recubrimiento comestible , Setas , Biodesintegración , Envasado de alimentos , SS-glucano , Quitina
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/203841
Publisher:
Universitat Politècnica de València
Project ID:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//PRTR-C17.I1/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//CEX2021-001189-S-20-10/ES/RP4- Food data science: Sustainable food- from production to preservation
Description: Tesis por compendio
Thanks:
This work was performed with the financial support of the CIEN project BIOPRO from “Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial” (CDTI), Ministry of Science and Innovation, Government of Spain. The Accreditation as ...[+]
Type: Tesis doctoral

recommendations

 

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record