- -

Non-thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris and guaiacol production in orange juice by using silica microparticles functionalised with essential oil components

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Non-thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris and guaiacol production in orange juice by using silica microparticles functionalised with essential oil components

Mostrar el registro completo del ítem

Gómez-Llorente, H.; Moumane, O.; Grau-Martínez, S.; Jiménez Belenguer, AI.; Hernández Pérez, M.; Ruiz Rico, M.; Barat Baviera, JM.... (2025). Non-thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris and guaiacol production in orange juice by using silica microparticles functionalised with essential oil components. Food Control. 168. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2024.110896

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/209095

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Non-thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris and guaiacol production in orange juice by using silica microparticles functionalised with essential oil components
Autor: Gómez-Llorente, Héctor Moumane, Oumaima Grau-Martínez, Sergio Jiménez Belenguer, Ana Isabel Hernández Pérez, Manuel Ruiz Rico, María Barat Baviera, José Manuel Fernández Segovia, Isabel Pérez-Esteve, Édgar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Alicyclobacillus acidoterrestris is an acidophilic, spore-forming bacterium that is particularly notable for its ability to spoil fruit juice and other acidic beverages. It produces guaiacol, a compound that confers ...[+]
Palabras clave: Spoilage microorganism , Eugenol , Thymol , Alternative preservation methods
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial (by-nc)
Fuente:
Food Control. (issn: 0956-7135 )
DOI: 10.1016/j.foodcont.2024.110896
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2024.110896
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2021-2023/PID2021-128141OB-C21/ES/APLICACION DE MATERIALES FUNCIONALIZADOS CON ACTIVIDAD ANTIVIRICA, ANTIBIOFILM, ANIENZIMATICA Y ANTIMICROBIANA EN LA INDUSTRIA ALIMENTARIA/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//TED2021-132035B-I00//PASTEURIZACION NO TERMICA DE ALIMENTOS LIQUIDOS UTILIZANDO QUIMICA VERDE/
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from Project PID2021-128141OB-C21 funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by ERDF A way of making Europe . This work is also granted by Project TED2021-132035B ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem