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Enhancing Gluten-Free Bread Production: Impact of Hydroxypropyl Methylcellulose, Psyllium Husk Fiber, and Xanthan Gum on Dough Characteristics and Bread Quality

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Enhancing Gluten-Free Bread Production: Impact of Hydroxypropyl Methylcellulose, Psyllium Husk Fiber, and Xanthan Gum on Dough Characteristics and Bread Quality

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Torres-Pérez, R.; García-Martínez, E.; Marta Maravilla; Martínez-Monzó, J.; García-Segovia, P.; Igual Ramo, M. (2024). Enhancing Gluten-Free Bread Production: Impact of Hydroxypropyl Methylcellulose, Psyllium Husk Fiber, and Xanthan Gum on Dough Characteristics and Bread Quality. Foods. 13(11). https://doi.org/10.3390/foods13111691

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/211531

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Título: Enhancing Gluten-Free Bread Production: Impact of Hydroxypropyl Methylcellulose, Psyllium Husk Fiber, and Xanthan Gum on Dough Characteristics and Bread Quality
Autor: Torres-Pérez, Ramón García-Martínez, Elena Marta Maravilla Martínez-Monzó, Javier García-Segovia, Purificación Igual Ramo, Marta
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The demand for gluten-free products has increased due to improved diagnoses and awareness of gluten-related issues. This study investigated the effect of HPMC, psyllium, and xanthan gum in gluten-free bread formulations. ...[+]
Palabras clave: Gluten free , Bread , Hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) , Psyllium , Xanthan gum , Texture profile analysis (TPA)
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Foods. (issn: 2304-8158 )
DOI: 10.3390/foods13111691
Editorial:
MDPI AG
Versión del editor: https://doi.org/10.3390/foods13111691
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/DIN2020-011079/ES/Ayudas para la formación de doctores en empresas “Doctorados Industriales”
Agradecimientos:
This research was funded by the Ministerio de Ciencia e innovacion through its program of research grants for Doctorados Industriales-Convocatoria 2020 (DIN2020-011079).
Tipo: Artículo

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