Resumen:
|
[CA] L'antiga via minera que descendix des de la Serra de Javalambre fins a la costa mediterrània, coneguda actualment com la Via Verda de Ojos Negros, es tracta d'un recorregut per als vianants marcat per diferents paisatges ...[+]
[CA] L'antiga via minera que descendix des de la Serra de Javalambre fins a la costa mediterrània, coneguda actualment com la Via Verda de Ojos Negros, es tracta d'un recorregut per als vianants marcat per diferents paisatges i experiències, d'entre els quals es destaquen els trams arbrats, els afonats pels talussos laterals i els túnels emmarcant el paisatge a través de la foscor. Amb estos aspectes en ment i amb el tram de la Via Verda de Ojos Negros que va de Caudiel a Altura com a zona d'estudi i treball, el Centre d'Interpretació, situat en un xicotet pujol a l'est de l'Embassament del Regajo, naix de l'existència d'un recorregut circular que comença a través d'un desviament lateral des de la Via Verda i que connecta peatonalment tota la parcel·la, passant pels dos miradors que enquadren l'embassament i que de nou, connecta amb l'antiga via minera permetent un recorregut ininterromput. Pel que fa al projecte, este té com a objectiu respectar i aprofitar al màxim el seu entorn, intentant provocar el menor impacte possible sobre este. Per a això, es fa servir de plataformes de fusta, construïdes en sec, recolzades sobre el terreny que deixen passar la naturalesa per davall mantenint-se inalterada. És per això que s'ha emprat el mòdul hexagonal amb un sistema constructiu en sec, triangulat i sistematitzat, no sols per la capacitat de repetir-se infinitament en les tres direccions de l'espai permetent una major fluïdesa i disseny dels recorreguts, sinó també per la versatilitat per a poder adaptar-se al terreny i generar un menor impacte durant el procés de construcció d'este.
[-]
[ES] La antigua vía minera que desciende desde la Sierra de Javalambre hasta la costa mediterránea, conocida actualmente como la Vía Verde de Ojos Negros, se trata de un recorrido peatonal marcado por diferentes paisajes ...[+]
[ES] La antigua vía minera que desciende desde la Sierra de Javalambre hasta la costa mediterránea, conocida actualmente como la Vía Verde de Ojos Negros, se trata de un recorrido peatonal marcado por diferentes paisajes y experiencias, de entre los cuales se destacan los tramos arbolados, los hundidos por los taludes laterales y los túneles enmarcando el paisaje a través de la oscuridad. Con estos aspectos en mente y con el tramo de la Vía Verde de Ojos Negros que va de Caudiel a Altura como zona de estudio y trabajo, el Centro de Interpretación, situado en una pequeña colina al este del Embalse del Regajo, nace de la existencia de un recorrido circular que comienza a través de un desvío lateral desde la Vía Verde y que conecta peatonalmente toda la parcela, pasando por los dos miradores que encuadran el embalse y que de nuevo , conecta con la antigua vía minera permitiendo un recorrido ininterrumpido. En cuanto al proyecto, éste tiene como objetivo respetar y aprovechar al máximo su entorno, intentando provocar el menor impacto posible sobre el mismo. Para ello, se utiliza de plataformas de madera, construidas en seco, apoyadas sobre el terreno que dejan pasar la naturaleza por debajo manteniéndose inalterada. Por ello, se ha empleado el módulo hexagonal con un sistema constructivo en seco, triangulado y sistematizado, no sólo por la capacidad de repetirse infinitamente en las tres direcciones del espacio permitiendo una mayor fluidez y diseño de los recorridos, sino también por la versatilidad para poder adaptarse al terreno y generar un menor impacto durante el proceso de construcción del mismo.
[-]
[EN] The old mining road that descends from the Sierra de Javalambre to the Mediterranean coast, now known as the 'Via Verde de Ojos Negros', is a pedestrian route marked by different landscapes and experiences, among which ...[+]
[EN] The old mining road that descends from the Sierra de Javalambre to the Mediterranean coast, now known as the 'Via Verde de Ojos Negros', is a pedestrian route marked by different landscapes and experiences, among which the wooded stretches, those sunken by the side slopes and the tunnels framing the landscape through the darkness stand out.
With these aspects in mind and with the stretch of the 'Via Verde de Ojos Negros' that goes from Caudiel to Altura as a study and work area, the Interpretation Centre, situated on a small hill to the east of the Regajo Reservoir, is born of the existence of a circular route that begins via a lateral diversion from the 'Via Verde' and that connects the entire plot pedestrianised, passing through the two viewpoints that frame the reservoir and that once again connects with the old mining road, allowing for an uninterrupted route.
The aim of the project is to respect and make the most of its surroundings, trying to cause the least possible impact on them. To this end, it makes use of wooden platforms, built dry, resting on the ground, which allow nature to pass underneath while remaining unaltered. This is why the hexagonal module has been used with a dry, triangulated and systematised construction system, not only for its capacity for infinite repetition in the three directions of the space, allowing for greater fluidity and design of the routes, but also for its versatility in adapting to the terrain and generating less impact during the construction process.
[-]
|