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Thermo-Compressed Films of Poly(butylene succinate) Reinforced with Cellulose Fibers Obtained from Rice Straw by Green Extraction Methods

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Thermo-Compressed Films of Poly(butylene succinate) Reinforced with Cellulose Fibers Obtained from Rice Straw by Green Extraction Methods

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Olivas-Alonso, C.; Vieira-De Freitas, PA.; Torres-Giner, S.; Chiralt, A. (2024). Thermo-Compressed Films of Poly(butylene succinate) Reinforced with Cellulose Fibers Obtained from Rice Straw by Green Extraction Methods. Macromolecular Materials and Engineering. 309(10). https://doi.org/10.1002/mame.202400094

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/214873

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Metadatos del ítem

Título: Thermo-Compressed Films of Poly(butylene succinate) Reinforced with Cellulose Fibers Obtained from Rice Straw by Green Extraction Methods
Autor: Olivas-Alonso, Carmen Vieira-De Freitas, Pedro Augusto Torres-Giner, S. Chiralt, Amparo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] In this study, two green extraction methods are explored to valorize rice straw into cellulose fibers (CFs), namely subcritical water extraction (SWE) and combined ultrasound-heating treatment (USHT). The resultant ...[+]
Palabras clave: Green composites , Green extraction methods , Renewable succinic acid derived polyesters , Sustainable materials , Waste valorization
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Macromolecular Materials and Engineering. (issn: 1438-7492 )
DOI: 10.1002/mame.202400094
Editorial:
John Wiley & Sons
Versión del editor: https://doi.org/10.1002/mame.202400094
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2021-2023/PID2021-128749OB-C33/ES/SINTESIS DE POLIMEROS BIODEGRADABLES BASADOS EN ACIDO SUCCINICO RENOVABLE CON PROPIEDADES DISEÑADAS A MEDIDA PARA EL ENVASADO SOSTENIBLE DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//CIPROM%2F2021%2F071/ES/Valorisation of agri-food waste to obtain biodegradable materials for active food pakaging/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//AGROALNEXT%2F2022%2F026/ES/Aprovechamiento integral de residuos agroalimentarios y su aplicación en el desarrollo de envases biodegradables activos para alimentos./
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//CIACIF%2F2021%2F422/ES/VALORIZACIÓN DE RESIDUOS AGROALIMENTARIOS PARA EL DESARROLLO DE MATERIALES POLIMÉRICOS FUNCIONALES EN EL MARCO DE LA BIOECONOMÍA CIRCULAR/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Ayudas Ramón y Cajal Convocatoria 2019/RYC-2019-027784-I/ES/Novel Processes and Materials for Food Preservation in the frame of the Circular Bioeconomy
Agradecimientos:
This research was funded by the Spanish Ministry of Science and Innovation (MICI), Grant No. PID2021-128749OB-C33, and Generalitat Valenciana (GVA), Grant Nos. AGROALNEXT/2022/026 and CIPROM/2021/071. Sergio Torres-Giner ...[+]
Tipo: Artículo

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