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Development of a biocomposite based on green polyethylene biopolymer and eggshell

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Development of a biocomposite based on green polyethylene biopolymer and eggshell

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Boronat Vitoria, T.; Fombuena Borrás, V.; García Sanoguera, D.; Sánchez Nacher, L.; Balart Gimeno, RA. (2015). Development of a biocomposite based on green polyethylene biopolymer and eggshell. Materials and Design. 68:177-185. https://doi.org/10.1016/j.matdes.2014.12.027

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/52431

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Título: Development of a biocomposite based on green polyethylene biopolymer and eggshell
Autor: Boronat Vitoria, Teodomiro Fombuena Borrás, Vicent García Sanoguera, David Sánchez Nacher, Lourdes Balart Gimeno, Rafael Antonio
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Tecnología de Materiales - Institut de Tecnologia de Materials
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Mecánica y de Materiales - Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials
Fecha difusión:
Resumen:
In this investigation a fully biobased composite material has been obtained using a biobased polyethylene obtained from sugar cane as matrix and eggshell (ES) as filler. ES was studied in order to replace mineral carbonate ...[+]
Palabras clave: Polymer-matrix composites , Particle-reinforcement , Thermomechanical , Thermal properties , Eggshell
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Materials and Design. (issn: 0261-3069 ) (eissn: 1873-4197 )
DOI: 10.1016/j.matdes.2014.12.027
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.matdes.2014.12.027
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GV%2F2014%2F008/
Agradecimientos:
This study has been funded by the "Conselleria d'Educacio, Cultura i Esport" - Generalitat Valenciana (Reference number: GV/2014/008). The authors wish to thank to "Confiteria El Tunel" and to "Dulces Hispania" to collaborate ...[+]
Tipo: Artículo

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