Resumen:
|
[CA] L’objectiu d’aquest projecte es basa en desenvolupar un producte per a esportistes,
dins de la gran varietat d’aquest segment podem trobar els anomenats gels. Aquest concepte
de producte per a esportistes té com a ...[+]
[CA] L’objectiu d’aquest projecte es basa en desenvolupar un producte per a esportistes,
dins de la gran varietat d’aquest segment podem trobar els anomenats gels. Aquest concepte
de producte per a esportistes té com a objectiu aportar una gran quantitat d’energia, a més
d’altres components en una mínima dosi, pensada per a ser presa durant l’activitat física.
Encara que, actualment els que es troben en el mercat presenten sabors monòtons i textures
no massa agradables pels esportistes. Per tant, en aquest projecte es pretenen millorar
aquestes dues característiques, proposant-ne de noves.
Aquest nou producte solament estarà compost per ingredients naturals, i al tractar-se
d’un producte amb el qual es busca energia, s’ha inclòs un ingredient estimulant, maca
(Lepidium meyenii), aquesta planta d’origen peruà aportarà a l’atleta un efecte energètic i
altres components de naturalesa mineral, ja que la seua composició mineral es prou completa,
aquesta conté ferro, manganès, coure, zinc, sodi, potassi i calci. Per una altra banda trobem
quinua (Chenopodium quinoa) i ametla d’albercoc (Prunus armeniaca L.), aquestes dues han
sigut introduïdes al producte per a que aporten algunes de les seues característiques
organolèptiques. Per tal de desenvolupar aquest producte s’ha comptat amb la participació de
13 esportistes, dels quals 10 pertanyen al club ciclista Cap Amunt de l’Olleria i els 3 restants no
pertanyen a cap club. Gràcies a la participació d’aquestos, s’han pogut realitzar dues proves
en situació real, les quals consistiren en que el producte fós pres durant la realització d’un
entrenament o prova. Abans de cada una d’aquestes es realitzà una cata de preferència per tal
d’elegir quin sabor era presentat als esportistes.
En cada una de les proves en situació real es van presentar dos sabors diferents, a la
primera el gel era amb sabor meló d’Alger, mentre que a la segona amb sabor de xocolate amb
mandarina. Per tal de decidir quin sabor s’elegia per a l’assaig, prèviament es realitzava una
cata de preferència amb diferents possibles sabors. Una altra diferència entre la primera prova
en situació real i la segona és la formulació del gel, ja que els comentaris dels esportistes feien
constar la excessiva densitat del producte, per tant, va ser tornada a formular per tal de ser
més liquida.
Finalment aquests dos sabors, meló d’Alger i xocolate amb mandarina son els sabors
seleccionats. El producte serà denominat MacMax, fent referència a l’ingredient estimulant, en
aquest projecte també es presenta l’envàs i l’etiqueta amb què es presentaria al mercat.
[-]
[EN] The aim of this project is based on developing a sport product for atheletes. Inside the big variety of this segment of products we can find the ones called gels. This concept of product for athletes has the objective ...[+]
[EN] The aim of this project is based on developing a sport product for atheletes. Inside the big variety of this segment of products we can find the ones called gels. This concept of product for athletes has the objective of contributing with a big quantity of energy, in addition to other components, in a minimum dose which is thought to be taken during the physical activity. However, the products that can be found in the market have monotone flavours and textures, no very pleasant for the athletes. Therefore, the improvement of these two characteristics is pretended in this project, proposing new flavours and textures.
This new product will be only made up with natural ingredients, and as it is a product used to get more energy, a stimulating ingredient has been included: ¿maca¿ (Lepidium meyenii). This plant of Peruvian origin will contribute by giving the athlete an energetic effect and other mineral components, since his mineral composition is quite complete. This contains iron, manganese, copper, zinc, sodium, potassium and calcium. On the other hand, we find quinua (Chenopodium quinoa) and apricot kernel (Prunus armeniaca L.). These two new components have been added to the product because they contribute with some of his organoleptic characteristics.
[-]
|