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Evaluation of cleaning efficiency of ultrafiltration membranes fouled by BSA using FTIR–ATR as a tool

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Evaluation of cleaning efficiency of ultrafiltration membranes fouled by BSA using FTIR–ATR as a tool

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Luján Facundo, MJ.; Mendoza Roca, JA.; Cuartas Uribe, BE.; Alvarez Blanco, S. (2015). Evaluation of cleaning efficiency of ultrafiltration membranes fouled by BSA using FTIR–ATR as a tool. Journal of Food Engineering. 163:1-8. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.04.015

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/56781

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Título: Evaluation of cleaning efficiency of ultrafiltration membranes fouled by BSA using FTIR–ATR as a tool
Autor: Luján Facundo, María José Mendoza Roca, José Antonio Cuartas Uribe, Beatriz Elena Alvarez Blanco, Silvia
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Seguridad Industrial, Radiofísica y Medioambiental - Institut de Seguretat Industrial, Radiofísica i Mediambiental
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Química y Nuclear - Departament d'Enginyeria Química i Nuclear
Fecha difusión:
Resumen:
The goal of this paper was to study the cleaning of two polyethersulfone (PES) membranes of different molecular weight and fouled with BSA solution. Ultrafiltration (UF) membranes were tested in a flat sheet module. Fouling ...[+]
Palabras clave: Ultrafiltration , Bovine serum albumin , FTIR-ATR , Fouling , Membrane cleaning
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2015.04.015
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2015.04.015
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//CTM2010-20186/ES/TECNICAS NO CONVENCIONALES PARA LA LIMPIEZA DE MEMBRANAS DE ULTRAFILTRACION APLICADAS EN LA INDUSTRIA ALIMENTARIA/
Agradecimientos:
This work was supported by the Spanish Ministry of Science and Innovation (CTM 2010-20.186).
Tipo: Artículo

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