- -

Analysis of the detachment of citrus fruits by vibration using artificial vision

RiuNet: Institutional repository of the Polithecnic University of Valencia

Share/Send to

Cited by

Statistics

Analysis of the detachment of citrus fruits by vibration using artificial vision

Show full item record

Torregrosa Mira, A.; Albert Gil, FE.; Aleixos Borrás, MN.; Ortiz Sánchez, MC.; Blasco Ivars, J. (2014). Analysis of the detachment of citrus fruits by vibration using artificial vision. Biosystems Engineering. 119:1-12. doi:10.1016/j.biosystemseng.2013.12.010

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/63535

Files in this item

Item Metadata

Title: Analysis of the detachment of citrus fruits by vibration using artificial vision
Author:
UPV Unit: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Rural y Agroalimentaria - Departament d'Enginyeria Rural i Agroalimentària
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Gráfica - Departament d'Enginyeria Gràfica
Universitat Politècnica de València. Departamento de Mecanización y Tecnología Agraria - Departament de Mecanització i Tecnologia Agrària
Universitat Politècnica de València. Instituto Interuniversitario de Investigación en Bioingeniería y Tecnología Orientada al Ser Humano - Institut Interuniversitari d'Investigació en Bioenginyeria i Tecnologia Orientada a l'Ésser Humà
Issued date:
Abstract:
The vibratory behaviour of citrus fruits is studied using slow-motion cameras in order to gain a better understanding of the parameters involved in fruit detachment when mechanical harvesting is done using shakers. Single ...[+]
Subjects: Citrus , Mechanical harvesting , Computer vision , Robot , Machine , Shaker , Image processing , Slow motion
Copyrigths: Reserva de todos los derechos
Source:
Biosystems Engineering. (issn: 1537-5110 ) (eissn: 1537-5129 )
DOI: 10.1016/j.biosystemseng.2013.12.010
Publisher:
Elsevier
Publisher version: http://dx.doi.org/10.1016/j.biosystemseng.2013.12.010
Thanks:
This work was founded by the Instituto Nacional de Investigacion y Tecnologia Agraria y Alimentaria (INIA) through the projects RTA2009-00118-C02-01 and RTA2009-00118-C02-02, and co-founded by European FEDER founds.
Type: Artículo

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record