- -

Physical and antimicrobial properties of starch-PVA blend films as affected by the incorporation of natural antimicrobial agents

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Physical and antimicrobial properties of starch-PVA blend films as affected by the incorporation of natural antimicrobial agents

Mostrar el registro completo del ítem

Cano Embuena, AI.; Cháfer Nácher, MT.; Chiralt, A.; González Martínez, MC. (2016). Physical and antimicrobial properties of starch-PVA blend films as affected by the incorporation of natural antimicrobial agents. Foods. 5(3):1-17. https://doi.org/10.3390/foods5010003

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/73846

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Physical and antimicrobial properties of starch-PVA blend films as affected by the incorporation of natural antimicrobial agents
Autor: Cano Embuena, Amalia Isabel Cháfer Nácher, María Teresa Chiralt, A. González Martínez, María Consuelo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] In this work, active films based on starch and PVA (S:PVA ratio of 2:1) were developed by incorporating neem (NO) and oregano essential oils (OEO). First, a screening of the antifungal effectiveness of different ...[+]
Palabras clave: Oregano essential oil , Neem oil , Water vapour permeability , Mechanical properties , E. coli , L. innocua , A. niger , P. expansum
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Foods. (issn: 2304-8158 )
DOI: 10.3390/foods5010003
Editorial:
MDPI
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.3390/foods5010003
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2013-42989-R/ES/NUEVOS MATERIALES BIODEGRADABLES MULTICAPA PARA ENVASADO ACTIVO DE ALIMENTOS SENSIBLES AL DETERIORO MICROBIANO Y%2FO OXIDATIVO/
Descripción: This article belongs to the Special Issue Food Coatings
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the Spanish Ministerio de Economia y Competitividad throughout the project AGL2013-42989-R. Amalia Cano also thanks the Spanish Ministerio de Educacion, Cultura y Deporte ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem