Resumen:
|
[EN] This project introduces the main features of the food industry in Ecuador and at the same time
determines the characteristics that identify entrepreneurial ecosystems. Therefore, social and ...[+]
[EN] This project introduces the main features of the food industry in Ecuador and at the same time
determines the characteristics that identify entrepreneurial ecosystems. Therefore, social and
economic aspects that most influence this sector are reviewed in o
rder to establish those that should
be improved to increase the entrepreneurship. To carry out the investigation bibliographic information
and government institutions statistical data have been processed. Furthermore, the cooperation of
different agents in
volved in agri
-
food value chain in Ecuador was integrated to know the perception
and valuation on the core questions of the project.
As a summary of the main results, two matrices have been developed: Strengths, Weaknesses,
Opportunities, Threats (SWOT)
and Correct, Adapt, Maintain and Explore (CAME). They gather the
limitations and potentiality to be exploited in order to promote more technician entrepreneurship in
the agricultural sector. A set of proposals is suggested at the end of the project, which
should be
prioritised and implemente
[-]
[ES] Tras contextualizar el concepto de emprendimiento, se realiza una descripción del sector agroalimentario en Ecuador, con la finalidad de mostrar su importancia económica y social. Una vez descritos los principales ...[+]
[ES] Tras contextualizar el concepto de emprendimiento, se realiza una descripción del sector agroalimentario en Ecuador, con la finalidad de mostrar su importancia económica y social. Una vez descritos los principales problemas y las oportunidades que tienen hoy en día sus empresas agroalimentarias, se toman en cuenta las opiniones emitidas por distintos agentes de instituciones oficiales, universidades, centros de investigación y empresas privadas, proponiéndose algunas propuestas que pueden ser claves para el futuro.
[-]
[CA] En el present treball es revisen els principals trets del sector agroalimentari a l’Equador, alhora
que
es defineixen les característiques que poden identificar als ecosistemes emprenedors. Es repassen
per tant, ...[+]
[CA] En el present treball es revisen els principals trets del sector agroalimentari a l’Equador, alhora
que
es defineixen les característiques que poden identificar als ecosistemes emprenedors. Es repassen
per tant, els aspectes socials i econòmics que més influeixen en aquest sector, per tal d'identificar
els que haurien de millorar
-
se en pro d'incrementar
el emprendimiento en el mateix. Per dur a terme
aquesta investigació s'ha processat informació bibliogràfica i dades estadístiques d'institucions
governamentals, a més s'ha comptat amb la col•laboració de diferents agents que participen en la
cadena de val
or agroalimentària a l’Equador als quals s'ha consultat per a conèixer la seva percepció
i valoració sobre les qüestions centrals del treball.
Com a síntesi dels principals resultats, s'han elaborat les matrius DAFO i CAME amb les que es
recopilen les limi
tacions i també les potencialitats a ser explotades per impulsar un emprendimiento
més tecnificat en el sector agrari. El treball es finalitza amb un seguit de propostes que es consideren
prioritàries i haurien de ser implementades amb aquesta finalitat.
[-]
|