- -

Closing Data Gaps for LCA of Food Products: Estimating the Energy Demand of Food Processing

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Closing Data Gaps for LCA of Food Products: Estimating the Energy Demand of Food Processing

Mostrar el registro completo del ítem

Sanjuán Pellicer, MN.; Stoessel, F.; Hellweg, S. (2014). Closing Data Gaps for LCA of Food Products: Estimating the Energy Demand of Food Processing. Environmental Science and Technology. 48(2):1132-1140. https://doi.org/10.1021/es4033716

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/74793

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Closing Data Gaps for LCA of Food Products: Estimating the Energy Demand of Food Processing
Autor: Sanjuán Pellicer, María Nieves Stoessel, Franziska Hellweg, Stefanie
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
Food is one of the most energy and CO2- intensive consumer goods. While environmental data on primary agricultural products are increasingly becoming available, there are large data gaps concerning food processing. ...[+]
Palabras clave: CHEMICAL BATCH PLANTS , LIFE-CYCLE ASSESSMENT , CONSUMPTION , CARBON , HEAT
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Environmental Science and Technology. (issn: 0013-936X ) (eissn: 1520-5851 )
DOI: 10.1021/es4033716
Editorial:
American Chemical Society
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.1021/es4033716
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//CTM2010-18118/ES/DESARROLLO DE UNA METODOLOGIA DE INTEGRACION DE ASPECTOS NUTRICIONALES Y ECOLOGICOS PARA UN CONSUMO DE ALIMENTOS SOSTENIBLE/
Descripción: Copyright © 2013 American Chemical Society
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the Spanish Ministerio de Ciencia e Innovacion (CTM2010-18118) and Coop Sustainability Fund, Switzerland for supporting the case study.
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem