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Properties of starch hydroxypropyl methylcellulose based films obtained by compression molding

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Properties of starch hydroxypropyl methylcellulose based films obtained by compression molding

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Ortega-Toro, R.; Jiménez Marco, A.; Talens Oliag, P.; Chiralt, A. (2014). Properties of starch hydroxypropyl methylcellulose based films obtained by compression molding. Carbohydrate Polymers. 109:155-165. doi:10.1016/j.carbpol.2014.03.059

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/75089

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Título: Properties of starch hydroxypropyl methylcellulose based films obtained by compression molding
Autor: Ortega-Toro, Rodrigo Jiménez Marco, Alberto Talens Oliag, Pau Chiralt, A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Corn starch glycerol (1:0.3) films, containing or not citric acid (1 g/100 g starch) and HPMC (10 and 20 g/100 g starch), are obtained by compression molding. The microstructure of the films, the thermal behavior, the ...[+]
Palabras clave: Starch , Compression molding , Citric acid , HPMC , Crystallization
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Carbohydrate Polymers. (issn: 0144-8617 ) (eissn: 1879-1344 )
DOI: 10.1016/j.carbpol.2014.03.059
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2014.03.059
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2010-20694/ES/FILMS Y RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES%2FBIODEGRADABLES, CON ACTIVIDAD ANTIMICROBIANA Y ANTIOXIDANTE, PARA USO ALIMENTARIO. UTILIZACION DE PROCESADO EN HUMEDO Y EN SECO./
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the Spanish Ministerio de Educacion y Ciencia throughout the project AGL2010-20694. Rodrigo Ortega-Toro thanks the Conselleria de Educacio de la Comunitat Valenciana for ...[+]
Tipo: Artículo

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