- -

Shrinkage, density, porosity and shape changes during dehydration of pumpkin (Cucurbita pepo L.) fruits

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

Shrinkage, density, porosity and shape changes during dehydration of pumpkin (Cucurbita pepo L.) fruits

Mostrar el registro completo del ítem

Mayor López, L.; Moreira, R.; Sereno, AM. (2011). Shrinkage, density, porosity and shape changes during dehydration of pumpkin (Cucurbita pepo L.) fruits. Journal of Food Engineering. 103(1):29-37. doi:10.1016/j.jfoodeng.2010.08.031

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/75634

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Shrinkage, density, porosity and shape changes during dehydration of pumpkin (Cucurbita pepo L.) fruits
Autor:
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Química y Nuclear - Departament d'Enginyeria Química i Nuclear
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
The aim of this work was to study the changes in volume, density, porosity and shape factors of pumpkin tissue during osmotic dehydration (OD) and air drying (AD). Pumpkin cylinders with length/diameter ratio of 5/3 were ...[+]
Palabras clave: Air drying , Bulk density , Modelling , Osmotic dehydration , Particle density , Shape factors , Particle densities , Shape factor , Cylinders (shapes) , Dewatering , Drying , Osmosis , Porosity , Shrinkage , Sodium , Sodium chloride , Sugar (sucrose) , Dehydration , Cucurbita pepo
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2010.08.031
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2010.08.031
Agradecimientos:
The author Luis Mayor wishes to acknowledge SFRH/BD/3414/2000 PhD Grant to Fundacao para a Ciencia e a Tecnologia, Portugal.
Tipo: Artículo

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem