- -

Effects of chitosan on the physicochemical and antimicrobial properties of PLA films

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

Effects of chitosan on the physicochemical and antimicrobial properties of PLA films

Mostrar el registro completo del ítem

Bonilla Lagos, MJ.; Fortunati, E.; Vargas, M.; Chiralt A.; Kenny, JM. (2013). Effects of chitosan on the physicochemical and antimicrobial properties of PLA films. Journal of Food Engineering. 119(2):236-243. doi:10.1016/j.jfoodeng.2013.05.026

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/76816

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Effects of chitosan on the physicochemical and antimicrobial properties of PLA films
Autor:
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
Films based on polylactic acid (PLA) and different amounts of chitosan powder (CH), were prepared by extrusion. The effects of CH particle size (715 and 180 mu m) and the amount of chitosan incorporated in the PLA matrix ...[+]
Palabras clave: Polylactic acid (PLA) , Chitosan , Polymer blends , Antimicrobial , Mechanical properties , Water vapor permeability
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2013.05.026
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2013.05.026
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support provided by Ministerio de Educacion y Ciencia (Project AGL2010-20694). J. Bonilla thanks Generalitat Valenciana for Santiago Grisolia grant. The authors E. Fortunati and J.M. ...[+]
Tipo: Artículo

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem