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Influence of hydroxypropylmethylcellulose addition and homogenization conditions on properties and ageing of corn starch based films

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Influence of hydroxypropylmethylcellulose addition and homogenization conditions on properties and ageing of corn starch based films

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Jiménez Marco, A.; Fabra Rovira, MJ.; Talens Oliag, P.; Chiralt, A. (2012). Influence of hydroxypropylmethylcellulose addition and homogenization conditions on properties and ageing of corn starch based films. Carbohydrate Polymers. 89(2):676-686. doi:10.1016/j.carbpol.2012.03.075

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/76927

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Título: Influence of hydroxypropylmethylcellulose addition and homogenization conditions on properties and ageing of corn starch based films
Autor: Jiménez Marco, Alberto Fabra Rovira, María José Talens Oliag, Pau Chiralt, A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Edible films based on corn starch, hydroxypropyl methylcellulose (HPMC) and their mixtures were prepared by using two different procedures to homogenize the film forming dispersions (rotor-stator and rotor-stator plus ...[+]
Palabras clave: Starch , HPMC , Storage , Microstructure , Tensile properties , Barrier properties
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Carbohydrate Polymers. (issn: 0144-8617 )
DOI: 10.1016/j.carbpol.2012.03.075
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://dx.doi.org/10.1016/j.carbpol.2012.03.075
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2010-20694/ES/FILMS Y RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES%2FBIODEGRADABLES, CON ACTIVIDAD ANTIMICROBIANA Y ANTIOXIDANTE, PARA USO ALIMENTARIO. UTILIZACION DE PROCESADO EN HUMEDO Y EN SECO./
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support from the Spanish Ministerio de Economia y Competitividad throughout the project AGL2010-20694, co-financed with FEDER funds. A. Jimenez also thanks Conselleria de Educacio de ...[+]
Tipo: Artículo

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