Resumen:
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[EN] In this paper the effect of crossing two goat breeds Boer and Murciano-Granadina, on the organoleptic characteristics of meat of suckling kids is studied. To this end it has a herd of 70 goats mating period which was ...[+]
[EN] In this paper the effect of crossing two goat breeds Boer and Murciano-Granadina, on the organoleptic characteristics of meat of suckling kids is studied. To this end it has a herd of 70 goats mating period which was synchronized in two groups. In one stallions breed Boer and other stallion race Murciano-Granadina were used. The pups will be fed by artificial feeding, using a nurse who supplied the milk substitute "ad libitum", with the same composition for all kids. The accommodation will be identical for all of them.
When animals reach a live weight of 9 kg will be taken to slaughter. It will be taken from the cold channel the "longissimus dorssi" to perform a sensory analysis by a panel of trained tasters (tenderness, juiciness, woodiness, smells, flavores and acceptance). After the cutting of the canal, several pieces (leg, shoulder, rib and sirloin) for subsequent sensory analysis and consumer acceptance will be taken.
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[ES] En este trabajo se estudia el efecto del cruzamiento de dos razas caprinas, Boer y Murciano-Granadina, sobre las características organolépticas de la carne de los cabritos lechales. Para ello se dispone de un rebaño ...[+]
[ES] En este trabajo se estudia el efecto del cruzamiento de dos razas caprinas, Boer y Murciano-Granadina, sobre las características organolépticas de la carne de los cabritos lechales. Para ello se dispone de un rebaño de 70 cabras cuyo periodo de cubrición fue sincronizado en dos grupos. En uno de ellos se utilizaron sementales de raza Boer y en el otro sementales de raza Murciano-Granadina. Las crías serán alimentadas mediante lactancia artificial, utilizando una nodriza que suministra el sustitutivo lácteo ¿ad libitum¿, con idéntica composición para todos los cabritos. El alojamiento también será idéntico para todos ellos.
Cuando los animales alcancen un peso vivo de 9 kg serán llevados al sacrificio. Se tomará de la canal fría el ¿longissimus dorssi¿, para realizar un análisis sensorial por un panel de catadores entrenados (terneza, jugosidad, fibrosidad, olores, flavores y aceptación). Tras el despiece de la canal, se tomarán varias piezas (pierna, paletilla, costillar y bajo lomo) para su posterior análisis sensorial y aceptación por los consumidores.
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