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Evaluation of evoh-coated pp films with oregano essential oil and citral to improve the shelf-life of packaged salad

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Evaluation of evoh-coated pp films with oregano essential oil and citral to improve the shelf-life of packaged salad

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Muriel Galet, V.; Cerisuelo, JR.; López Carballo, G.; Aucejo, S.; Gavara Clemente, R.; Hernández Muñoz, P. (2013). Evaluation of evoh-coated pp films with oregano essential oil and citral to improve the shelf-life of packaged salad. Food Control. 30(1):137-143. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2012.06.032

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/78515

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Título: Evaluation of evoh-coated pp films with oregano essential oil and citral to improve the shelf-life of packaged salad
Autor: Muriel Galet, Virginia Cerisuelo, Josep R. López Carballo, Gracia Aucejo, Susana GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernández Muñoz, Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The aim of this study was to improve the present packaging of salad by combining modified atmosphere packaging with a new antimicrobial active bag consisting of PP/EVOH film with oregano essential oil or citral, with ...[+]
Palabras clave: Minimally processed salads , Citral , Oregano essential oil , Antimicrobial packaging , Mechanical properties , EVOH
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Control. (issn: 0956-7135 )
DOI: 10.1016/j.foodcont.2012.06.032
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2012.06.032
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/212544/EU/Natural Antimicrobials For Innovative and Safe Packaging/
Agradecimientos:
Authors thank the financial support of the Spanish Ministry of Economy and Competitiveness (Project AGL2009-08776 and V.M-G fellowships), EU (Nafispack project 212544), Generalitat Valenciana (J.P.C. fellowship) and Mr. ...[+]
Tipo: Artículo

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