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Antifungal properties of gliadin films incorporating cinnamaldehyde and application in active food packaging of bread and cheese spread foodstuffs

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Antifungal properties of gliadin films incorporating cinnamaldehyde and application in active food packaging of bread and cheese spread foodstuffs

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Balaguer, MP.; López Carballo, G.; Catala, R.; Gavara Clemente, R.; Hernandez Muñoz, MP. (2013). Antifungal properties of gliadin films incorporating cinnamaldehyde and application in active food packaging of bread and cheese spread foodstuffs. International Journal of Food Microbiology. 166(3):369-377. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.08.012

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79720

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Título: Antifungal properties of gliadin films incorporating cinnamaldehyde and application in active food packaging of bread and cheese spread foodstuffs
Autor: Balaguer, Mari Pau López Carballo, Gracia Catala, Ramón GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Hernandez Muñoz, Maria Pilar
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Agroquímica y Tecnologia de Alimentos - Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Gliadin films incorporating 1.5, 3 and 5% cinnamaldehyde (g/100 g protein) were tested against food-spoilage fungi Penicillium expansum and Aspergillus niger in vitro, and were employed in an active food packaging ...[+]
Palabras clave: Gliadins , Cinnamaldehyde , Antimicrobial films , Fungi , Shelf-life extension
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
International Journal of Food Microbiology. (issn: 0168-1605 ) (eissn: 1879-3460 )
DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2013.08.012
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.08.012
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
Agradecimientos:
The authors would like to thank the Spanish Ministry of Science and Innovation for financial support (project AGL2009-08776 and M.P. Balaguer's FPI fellowship). The authors wish to thank Dr. Andrew MacCabe for critical ...[+]
Tipo: Artículo

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