- -

Development of a novel antimicrobial film based on chitosan with LAE (ethyl-N alpha-dodecanoyl-L-arginate) and its application to fresh chicken

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Development of a novel antimicrobial film based on chitosan with LAE (ethyl-N alpha-dodecanoyl-L-arginate) and its application to fresh chicken

Mostrar el registro completo del ítem

Higueras, L.; López Carballo, G.; Hernandez Muñoz, MP.; Gavara Clemente, R.; Rollini, MS. (2013). Development of a novel antimicrobial film based on chitosan with LAE (ethyl-N alpha-dodecanoyl-L-arginate) and its application to fresh chicken. International Journal of Food Microbiology. 165(3):339-345. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.06.003

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/79721

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Development of a novel antimicrobial film based on chitosan with LAE (ethyl-N alpha-dodecanoyl-L-arginate) and its application to fresh chicken
Autor: Higueras, Laura López Carballo, Gracia Hernandez Muñoz, Maria Pilar GAVARA CLEMENTE, RAFAEL Rollini, Manuela Silvia
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Chitosan (CS) films incorporating the antimicrobial compound ethyl-N-alpha-dodecanoyl-L-arginate (LAE) were developed for food packaging applications. Cast chitosan films were made with 1, 5 or 10% LAE and 20% glycerol ...[+]
Palabras clave: Chitosan films , LAE , Antimicrobial packaging , Active packaging , Antimicrobial release , Poultry packaging
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
International Journal of Food Microbiology. (issn: 0168-1605 )
DOI: 10.1016/j.ijfoodmicro.2013.06.003
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.06.003
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//AGL2009-08776/ES/Nuevos Sistemas De Envasado Activo Alimentario Basados En Materiales Polimericos O Hibridos Con Capacidad Para La Liberacion Controlada Y Sostenida De Agentes Activos/
info:eu-repo/grantAgreement/EC/FP7/212544/EU/Natural Antimicrobials For Innovative and Safe Packaging/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2012-39920-C03-01/ES/NUEVOS SISTEMAS POLIMERICOS ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS SENSIBLES AL DETERIORO MICROBIOLOGICO Y OXIDATIVO/
Agradecimientos:
Authors thank the financial support of the Spanish Ministry of Science and Innovation (projects AGL2009-08776, AGL2012-39920-CO3-01), EU (Nafispack project 212544), and JAE program from CSIC (L.H. fellowship) and Mr. Karel ...[+]
Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN)
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem