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Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on HPMC and chitosan

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Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on HPMC and chitosan

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Sánchez González, L.; Chiralt, A.; González Martínez, MC.; Cháfer Nácher, MT. (2011). Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on HPMC and chitosan. Journal of Food Engineering. 105(2):246-253. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.02.028

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/97781

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Título: Effect of essential oils on properties of film forming emulsions and films based on HPMC and chitosan
Autor: Sánchez González, Laura Chiralt, A. González Martínez, María Consuelo Cháfer Nácher, María Teresa
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Film-forming dispersions (FFD) and films, prepared by incorporating different concentrations of bergamot (BO), lemon (LO) and tea tree (TTO) essential oils into hydroxyproplymethylcellulose (HPMC) and chitosan (CH) ...[+]
Palabras clave: Tea tee oil , Bergamot oil , Lemon oil , Water vapour permeability , Mechanical properties , Particle size distribution
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2011.02.028
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2011.02.028
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AGL2007-65503/ES/DESARROLLO DE RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES CON MEZCLAS POLISACÁRIDO-PROTEÍNA-LÍPIDO. ANÁLISIS DE LA INFLUENCIA DE LAS PROPIEDADES DE LA EMULSIÓN EN LA FUNCIONALIDAD DEL FILM/
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AP2006-0026/ES/AP2006-0026/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support provided by Ministerio de Educacion y Ciencia (Project AGL2007-65503). Author L. Sanchez-Gonzalez thanks Ministerio de Educacion y Ciencia (Spain) for a FPU Grant (AP2006-026)[+]
Tipo: Artículo

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