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Water interactions and microstructure of chitosan-methylcellulose composite films as affected by ionic concentration

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Water interactions and microstructure of chitosan-methylcellulose composite films as affected by ionic concentration

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Vargas, M.; Albors, A.; Chiralt, A.; González Martínez, MC. (2011). Water interactions and microstructure of chitosan-methylcellulose composite films as affected by ionic concentration. LWT - Food Science and Technology. 44(10):2290-2295. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2011.02.018

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/98647

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Título: Water interactions and microstructure of chitosan-methylcellulose composite films as affected by ionic concentration
Autor: Vargas, Maria Albors, A. Chiralt, A. González Martínez, María Consuelo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Edible films based on high molecular weight chitosan (CH) and methylcellulose (MC) were obtained by mixing different ratios (0:1, 0.5:1.5, 1.0:1.0, 1.5:0.5 and 1:0) of the biopolymers in two solvent conditions (0.95 ...[+]
Palabras clave: Polysaccharides , Film , Coating , Water vapour permeability , Water sorption , Microstructure , Electron Microscopy Service of the UPV
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
LWT - Food Science and Technology. (issn: 0023-6438 )
DOI: 10.1016/j.lwt.2011.02.018
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org/10.1016/j.lwt.2011.02.018
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MEC//AGL2007-65503/ES/DESARROLLO DE RECUBRIMIENTOS COMESTIBLES CON MEZCLAS POLISACÁRIDO-PROTEÍNA-LÍPIDO. ANÁLISIS DE LA INFLUENCIA DE LAS PROPIEDADES DE LA EMULSIÓN EN LA FUNCIONALIDAD DEL FILM/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support provided by Ministerio de Educacion y Ciencia (Spain) for the Project AGL2007-65503. The authors also acknowledge the Electronic Microscopy Service of Universidad Politecnica ...[+]
Tipo: Artículo

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