- -

By-product recovery of Opuntia spp. peels: Betalainic and phenolic profiles and bioactive properties

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

By-product recovery of Opuntia spp. peels: Betalainic and phenolic profiles and bioactive properties

Mostrar el registro completo del ítem

Melgar-Castañeda, B.; Dias, MI.; Ciric, A.; Sokovic, M.; Garcia-Castello, EM.; Rodríguez López, AD.; Barros, L.... (2017). By-product recovery of Opuntia spp. peels: Betalainic and phenolic profiles and bioactive properties. Industrial Crops and Products. 107:353-359. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2017.06.011

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/98939

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: By-product recovery of Opuntia spp. peels: Betalainic and phenolic profiles and bioactive properties
Autor: Melgar-Castañeda, Bruno Dias, Maria Inês Ciric, Ana Sokovic, Marina Garcia-Castello, Esperanza M. Rodríguez López, Antonio Diego Barros, Lillian Ferreira, Isabel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Química y Nuclear - Departament d'Enginyeria Química i Nuclear
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Opuntia spp. are a tropical and subtropical plant that provides both edible green steams and fruits; however, the processing of this fruits results in the accumulation of enormous amount of by-products that can be a ...[+]
Palabras clave: Opuntia ftcus-indica , Opuntia engelmannii , By-product , Betalains , Phenolic compounds , Antimicrobial activity
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Industrial Crops and Products. (issn: 0926-6690 )
DOI: 10.1016/j.indcrop.2017.06.011
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: http://doi.org//10.1016/j.indcrop.2017.06.011
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/J4MESTD/Basic Research (BR or ON)/173032/RS/
info:eu-repo/grantAgreement/J4FCT/5876/147451/PT/
Agradecimientos:
The authors are grateful to the Foundation for Science and Technology (FCT, Portugal) and FEDER under Programme PT2020 for financial support to CIMO (UID/AGR/00690/2013) and L. Barros contract. This work is funded by the ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem