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Economic techniques to estimate the demand for sustainable products: A case study for fair trade and organic coffee in the United Kingdom

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Economic techniques to estimate the demand for sustainable products: A case study for fair trade and organic coffee in the United Kingdom

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dc.contributor.author Galarraga, Ibon es_ES
dc.contributor.author Markandya, Anil es_ES
dc.date.accessioned 2018-10-16T12:38:29Z
dc.date.available 2018-10-16T12:38:29Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/110612
dc.description.abstract [EN] The hedonic approach is used in this paper to estimate how much is paid for the fair trade/organic characteristic of the coffee in the British market. This information is later combined with the Quantity Based Demand System (QBDS) model –developed by the authors— and the Almost Ideal Demand System (AIDS) (Deaton and Muellbauer, 1980) to completely determine the demand function for different coffees. The QBDS model is easier to handle and less data demanding than the AIDS model in this study. es_ES
dc.description.abstract [ES] El presente artículo se basa en la utilización del método hedónico para la estimación de la cantidad que se paga por la característica de «Orgánico/Comercio Justo» del café en el mercado británico. La información obtenida se combina después con el modelo Sistema de Demanda Basado en Cantidades (QBDS) – desarrollado por los autores— y el Sistema de Demanda Casi Ideal (AIDS) (Deaton and Muellbauer, 1980) para determinar por completo la función de demanda de los diferentes tipos de café. El modelo QBDS es más sencillo en su utilización y necesita de menos datos que el modelo AIDS. es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Sistemas de demanda es_ES
dc.subject Método hedónico es_ES
dc.subject Demanda de café es_ES
dc.subject Etiquetado es_ES
dc.subject Demand systems es_ES
dc.subject Hedonic method es_ES
dc.subject Coffee demand es_ES
dc.subject Labelling es_ES
dc.title Economic techniques to estimate the demand for sustainable products: A case study for fair trade and organic coffee in the United Kingdom es_ES
dc.title.alternative Técnicas económicas para la estimación de la demanda de productos sostenibles: Un estudio para el café de comercio justo y orgánico en el Reino Unido es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2018-10-16T09:50:38Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2004.07.06
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Galarraga, I.; Markandya, A. (2004). Economic techniques to estimate the demand for sustainable products: A case study for fair trade and organic coffee in the United Kingdom. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 4(7):109-134. https://doi.org/10.7201/earn.2004.07.06 es_ES
dc.description.accrualMethod SWORD es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2004.07.06 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 109 es_ES
dc.description.upvformatpfin 134 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 4
dc.description.issue 7
dc.identifier.eissn 2174-7350


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