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Factors affecting the price of beef: An hedonic analysis

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Factors affecting the price of beef: An hedonic analysis

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dc.contributor.author Gracia Royo, Azucena es_ES
dc.contributor.author Pérez y Pérez, Luis es_ES
dc.date.accessioned 2018-10-17T07:52:51Z
dc.date.available 2018-10-17T07:52:51Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/110696
dc.description.abstract [EN] Beef market has been affected by recent food products crises. The consumer’s decision is being related to the price and this one by the product characteristics and by other factors which can in fluence the consumer’s utility. The objective of the paper is to analyse the economic value of the beef attributes influencing the consumer’s purchase decision using an hedonic prices methodology. Data come from two surveys carried out on 540 consumers in Zaragoza City in the years 2001 and 2002. In the econometric estimation, a flexible functional form is assumed, the Box-Cox transformation. This approach solves the functional form problem. Results show that the consumers’ assessment on the beef attributes does not change from one year to another and that the designation of origin is the most important characteristic determining the beef price. es_ES
dc.description.abstract [ES] El mercado de la carne se ha visto afectado por las recientes crisis alimentarias. La decisión del consumo se ve afectada por el precio, y éste por las características del producto y otros factores que pueden influir en la utilidad del consumidor. A través de la metodología de los precios hedónicos, nuestro objetivo es determinar el valor económico asignado por el consumidor a las características de la carne que influyen en su decisión de compra. Se utiliza información proporcionada por dos encuestas a 540 consumidores de la ciudad de Zaragoza en 2001 y 2002. En la estimación econométrica se asume una forma funcional flexible, a partir de una transformación Box-Cox, lo que resuelve el problema de la forma funcional.Los resultados muestran que la valoración de los consumidores de los atributos de la carne no varía de un año a otro y que la pertenencia a alguna Denominación de Origen es la característica que más determina el precio de la carne de ternera. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Mercado de la carne es_ES
dc.subject Precios hedónicos es_ES
dc.subject Transformación Box-Cox es_ES
dc.subject Denominación de Origen es_ES
dc.subject Estimación econométrica es_ES
dc.subject Beef market es_ES
dc.subject Hedonic prices es_ES
dc.subject Box-Cox transformation es_ES
dc.subject Designation of origin es_ES
dc.subject Econometric estimation es_ES
dc.title Factors affecting the price of beef: An hedonic analysis es_ES
dc.title.alternative Factores determinantes del precio de la carne de ternera: Un análisis hedónico es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2018-10-17T06:59:25Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2004.08.05
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Gracia Royo, A.; Pérez Y Pérez, L. (2004). Factors affecting the price of beef: An hedonic analysis. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 4(8):87-104. doi:10.7201/earn.2004.08.05 es_ES
dc.description.accrualMethod SWORD es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2004.08.05 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 87 es_ES
dc.description.upvformatpfin 104 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 4
dc.description.issue 8
dc.identifier.eissn 2174-7350


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