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The relationship between competitive advantage and firms results in the Aragon food industry

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The relationship between competitive advantage and firms results in the Aragon food industry

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dc.contributor.author Mamaqi, Xhevrie es_ES
dc.contributor.author González, María A. es_ES
dc.contributor.author Albisu, Luis Miguel es_ES
dc.coverage.spatial east=-4.3976357000000235; north=41.83568210000001; name=Cevico de la Torre, 34218, Palencia, Espanya es_ES
dc.date.accessioned 2019-03-06T08:47:04Z
dc.date.available 2019-03-06T08:47:04Z
dc.date.issued 2011-10-14
dc.identifier.issn 1578-0732
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/117712
dc.description.abstract [EN] This paper examines relationships among competitive advantages and managerial results of the food-processing industry (IAA) in Aragon (Spain). Astructural equations model has been proposed based of an extensive literature review including both theoretical and empirical contributions. A sample of 194 food-processing industries and 19 indicators was selected to infer the competitive managerial advantages. Partial Least Squares (PLS) technique has been used to test the structural relationships. Innovation activities, introduction of new products and relationships with suppliers are the most important activities, among others, confirming four of the seven proposed hypotheses. es_ES
dc.description.abstract [ES] Este trabajo investiga la relación entre las ventajas competitivas y resultados empresariales en el marco de la industria agroalimentaria (IAA) en Aragón (España). Se propone un modelo de ecuaciones estructurales cuyas relaciones se construyen teniendo en cuenta la literatura existente sobre el tema tanto en su vertiente teórica como empírica. Sobre una muestra de 194 empresas agroalimentarias aragonesas y un total de 19 indicadores, seleccionados para inferir las ventajas competitivas empresariales, se ha utilizado la técnica de Partial Least Squares (PLS) para contrastar las relaciones estructurales. La importancia de las actividades de innovación, introducción de nuevos productos y relaciones con los proveedores sobresalen sobre otros tipos de actividades y confirman cuatro de las siete hipótesis enunciadas. es_ES
dc.language Español es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València
dc.relation.ispartof Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Industria agroalimentaria (IAA) es_ES
dc.subject Aragón es_ES
dc.subject Ventajas competitivas es_ES
dc.subject Modelo de Ecuaciones Estructurales (MEE) es_ES
dc.subject Agro-food industry es_ES
dc.subject Aragon es_ES
dc.subject Competitive advantages es_ES
dc.subject Structural Equation Model (SEM) es_ES
dc.title The relationship between competitive advantage and firms results in the Aragon food industry es_ES
dc.title.alternative La relación entre ventajas competitivas y resultados empresariales en la industria agroalimentaria aragonesa es_ES
dc.type Artículo es_ES
dc.date.updated 2019-03-05T13:31:52Z
dc.identifier.doi 10.7201/earn.2009.02.04
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.description.bibliographicCitation Mamaqi, X.; González, MA.; Albisu, LM. (2011). The relationship between competitive advantage and firms results in the Aragon food industry. Economía Agraria y Recursos Naturales - Agricultural and Resource Economics. 9(2):79-104. https://doi.org/10.7201/earn.2009.02.04 es_ES
dc.description.accrualMethod SWORD es_ES
dc.relation.publisherversion https://doi.org/10.7201/earn.2009.02.04 es_ES
dc.description.upvformatpinicio 79 es_ES
dc.description.upvformatpfin 104 es_ES
dc.type.version info:eu-repo/semantics/publishedVersion es_ES
dc.description.volume 9
dc.description.issue 2
dc.identifier.eissn 2174-7350


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