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Improved antimicrobial activity of immobilised essential oil components against representative spoilage wine microorganisms

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Improved antimicrobial activity of immobilised essential oil components against representative spoilage wine microorganisms

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García-Ríos, E.; Ruiz Rico, M.; Guillamón Navarro, JM.; Pérez-Esteve, É.; Barat Baviera, JM. (2018). Improved antimicrobial activity of immobilised essential oil components against representative spoilage wine microorganisms. Food Control. 94:177-186. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2018.07.005

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/120295

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Título: Improved antimicrobial activity of immobilised essential oil components against representative spoilage wine microorganisms
Autor: García-Ríos, Estéfani Ruiz Rico, María Guillamón Navarro, José Manuel Pérez-Esteve, Édgar Barat Baviera, José Manuel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Wine, as a fermented drink, is considered a microbiologically safe beverage, but the growth of spoilage microorganisms can cause economic damage. As a new preservative process, the application of immobilised essential ...[+]
Palabras clave: Carvacrol , Cellulose , Eugenol , Immobilisation , Naturally-occurring antimicrobial , Silica , Thymol , Vanillin
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Control. (issn: 0956-7135 )
DOI: 10.1016/j.foodcont.2018.07.005
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2018.07.005
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2015-70235-C2-1-R/ES/SISTEMAS HIBRIDOS BASADOS EN SOPORTES BIOCOMPATIBLES PARA EL DESARROLLO DE ANTIMICROBIANOS A PARTIR DE SUSTANCIAS NATURALES Y LIBERACION CONTROLADA DE COMPUESTOS ALIMENTARIOS/
Agradecimientos:
Authors gratefully acknowledge the financial support from the Ministerio de Economia y Competitividad and FEDER-EU (Projects AGL2015-70235-C2-1-R and AGL2016-77505-C3-1-R, granted to JMB and JMG, respectively). The authors ...[+]
Tipo: Artículo

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