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In vitro starch digestibility and fate of crocins in pasta enriched with saffron extract

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In vitro starch digestibility and fate of crocins in pasta enriched with saffron extract

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Armellini, R.; Peinado, I.; Asensio-Grau, A.; Pittia, P.; Scampicchio, M.; Heredia Gutiérrez, AB.; Andrés Grau, AM. (2019). In vitro starch digestibility and fate of crocins in pasta enriched with saffron extract. Food Chemistry. 283:155-163. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.01.041

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/156096

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Título: In vitro starch digestibility and fate of crocins in pasta enriched with saffron extract
Autor: Armellini, R. Peinado, I. Asensio-Grau, Andrea Pittia, P. Scampicchio, M. Heredia Gutiérrez, Ana Belén Andrés Grau, Ana María
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] This work aims to study the effect of the addition of saffron extract on fresh pasta in-vitro digestibility. Fresh pasta was formulated with different concentrations of saffron extracts (0.2 and 0.4 %w/w), cooked at ...[+]
Palabras clave: Saffron , Pasta , Oil , In vitro digestion , Starch , Crocin bioaccessibility
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Chemistry. (issn: 0308-8146 )
DOI: 10.1016/j.foodchem.2019.01.041
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.01.041
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/Provincia autonoma di Bolzano - Alto Adige//1472/
Agradecimientos:
Authors are thankful the Province of Bolzano for financial support (Landesregierung mittels Beschluss Nr. 1472, 07.10.2013) and also the Research Institute for Food Research and Development at the Universitat Politecnica ...[+]
Tipo: Artículo

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