- -

Understanding the role of food matrix on the digestibility of dairy products under elderly gastrointestinal conditions

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Understanding the role of food matrix on the digestibility of dairy products under elderly gastrointestinal conditions

Mostrar el registro completo del ítem

Hernández-Olivas, E.; Muñoz-Pina, S.; Sánchez-García, J.; Andrés Grau, AM.; Heredia Gutiérrez, AB. (2020). Understanding the role of food matrix on the digestibility of dairy products under elderly gastrointestinal conditions. Food Research International. 137:1-10. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109454

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/156428

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Understanding the role of food matrix on the digestibility of dairy products under elderly gastrointestinal conditions
Autor: Hernández-Olivas, Ever Muñoz-Pina, Sara Sánchez-García, Janaina Andrés Grau, Ana María Heredia Gutiérrez, Ana Belén
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] This study aimed to evaluate the effect of some elderly in vitro gastrointestinal (GI) conditions on proteolysis and lipolysis extent, calcium, vitamins A and D bioaccessibility and lactose release in milk, yogurt, ...[+]
Palabras clave: Dairy products , Elderly in vitro digestion models , Protein digestibility , Fat digestibility , Micronutrients bioaccessibility , Lactose release
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
Fuente:
Food Research International. (issn: 0963-9969 )
DOI: 10.1016/j.foodres.2020.109454
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2020.109454
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/CONACyT//306682/
info:eu-repo/grantAgreement/SENESCYT//CZ05-000716-2018/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//AICO%2F2018%2F289/
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the Generalitat Valenciana AICO/2018/289. Ever Hernández-Olivas is recipient of a pre-doctoral grant from the Mexican Government through the CONACYT (MEX/Ref. ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem