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Discrimination of astringent and deastringed hard "Rojo Brillante" persimmon fruit using a sensory threshold by means of hyperspectral imaging

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Discrimination of astringent and deastringed hard "Rojo Brillante" persimmon fruit using a sensory threshold by means of hyperspectral imaging

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Munera, S.; Aleixos Borrás, MN.; Besada, C.; Gómez-Sanchis, J.; Salvador, A.; Cubero, S.; Talens Oliag, P.... (2019). Discrimination of astringent and deastringed hard "Rojo Brillante" persimmon fruit using a sensory threshold by means of hyperspectral imaging. Journal of Food Engineering. 263:173-180. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2019.06.008

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/158850

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Título: Discrimination of astringent and deastringed hard "Rojo Brillante" persimmon fruit using a sensory threshold by means of hyperspectral imaging
Autor: Munera, Sandra Aleixos Borrás, María Nuria Besada, Cristina Gómez-Sanchis, Juan Salvador, Alejandra Cubero, Sergio Talens Oliag, Pau Blasco, José
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Gráfica - Departament d'Enginyeria Gràfica
Universitat Politècnica de València. Departamento de Tecnología de Alimentos - Departament de Tecnologia d'Aliments
Universitat Politècnica de València. Departamento de Mecanización y Tecnología Agraria - Departament de Mecanització i Tecnologia Agrària
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Persimmon fruit cv. 'Rojo Brillante' is an astringent cultivar due to its content of soluble tannins, which are insolubilised during the ripening of the fruit. Traditionally, the consumption of this cultivar has only ...[+]
Palabras clave: Diospyros kaki , Astringency , Soluble tannins , Computer vision , Chemometrics
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Journal of Food Engineering. (issn: 0260-8774 )
DOI: 10.1016/j.jfoodeng.2019.06.008
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2019.06.008
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/INIA//CPR2014-0082/
info:eu-repo/grantAgreement/UPV//2745/ES/Desarrollo de Tecnicas No Destructivas en Vision por Computador y Tecnologias de Automatización para la Clasificacion de Productos Hortofruticolas en Base a sus Propiedades Opticas y Mecanicas/
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//RTA2012-00062-C04-03/ES/Nuevas técnicas de inspección basadas en visión por computador multiespectral para la estimación de propiedades y determinación automática de la calidad y sanidad de la producción agroalimentaria en líneas de inspección y manipulación (VIS-DACSA)/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//AICO%2F2015%2F122/
Agradecimientos:
This work was partially funded by INIA and FEDER funds through project RTA2015-00078-00-00. Sandra Munera thanks INIA for the FPI-INIA grant num. 43 (CPR2014-0082), partially supported by European Union FSE funds.
Tipo: Artículo

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