Mostrar el registro sencillo del ítem
dc.contributor.advisor | Fenollosa Ribera, María Loreto | es_ES |
dc.contributor.author | Monrabal Romeu, Andreu | es_ES |
dc.coverage.spatial | east=-0.7532808999999999; north=39.4840108; name=València, Espanya | es_ES |
dc.date.accessioned | 2021-09-02T15:41:05Z | |
dc.date.available | 2021-09-02T15:41:05Z | |
dc.date.created | 2021-07-19 | |
dc.date.issued | 2021-09-02 | es_ES |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10251/171297 | |
dc.description.abstract | [CA] La tomaca valenciana és un producte autòcton de la Comunitat Valenciana que és coneguda pel seu gran sabor i textura. És un producte molt apreciat, però debut a les seues característiques fisiològiques, és de difícil exportació, per tant, pràcticament es cultiva i es consumeix en la nostra comunitat. Tradicionalment el seu cultiu es cultiva sense hivernacle, però actualment es recomanable produir-la en hivernacle ja que és una varietat molt sensible a qualsevol malaltia i situació climàtica desfavorable. Els hivernacles milloren notablement la producció de tomaca valenciana, ja que protegeixen al cultiu de malalties i pluges, per tant permet que el cultiu estiga més controlat, debut a que es crea un ambient més hermètic. La qual cosa es tradueix en un augment en el rendiment del cultiu, i per tant, un augment en els ingressos. No obstant, cal tindre en compte la inversió de la construcció de l’hivernacle amb el seu sistema de reg, que serà mitjançant la hidroponia, i una bassa, necessària per les característiques de la parcel·la on es va a realitzar aquest projecte. L´elevat cost inicial és un factor que frena al llaurador a l’hora de plantejar-se fer una inversió en aquest tipus de construccions i per aquest cultiu en concret. Per tot l´esmenat, en aquets treball es va a plantejar un anàlisi d’inversió on s’estudiarà si aquesta inversió es econòmicament viable. A més a més, s´estudien diferents escenaris per a la realització de l’anàlisi d’inversió. En cada escenari es plantejaran distintes dates de producció i preus de venta. D´esta manera es podrà plantejar la millor manera de produir la tomata valenciana baix hivernacle. La metodologia està basada en el càlcul del VAN (Valor Actual Net) i la TIR (Taxa Interna de Rendiment). L’escenari més rentable, és a dir, amb el VAN i la TIR més gran, serà el que es durà a la pràctica. | es_ES |
dc.description.abstract | [EN] Valencian’s tomato variety is a indigenous product of Valencia’s State which is known for its great taste and texture. So, it’s a product which is well recognized, but due to its physiological characteristics, it is hard to exported, hence, it is only cultivated and cosumed in Valencia’s State. Tradicionally, this product has been produced without greenhouses, but currently is recommendable to produce it with greenhouses owing to is very sensitive to any disease or an unfavorable weather situation Greenhouses improve markly tomatoe’s production, because they protect the crop from diseases and rains, and also it allows that the crop can be more controlled, due to there is an environment more tight. Also, this produces an increase on crop’s yield, which makes an increase on the income. Nevertheless, the construction cost of the greenhouse with its rrigation System, which will be by hydroponics, and the raft, which is necessary because of the plot’s features where the project will be done. The initial high cost it is a factor that stops growers when it comes to consider to do an investment on this type of constructions. For everything that is already said, on this project it is going to be raised an investment analysis where it will be studied wether this construction is really economically viable. Also, it will be studied three diferent stages to make the investment analysis. Each stage has different productions date and sale prices. Thereby it will be able to know the best way to produce valencian´s tomato under greenhouse. To know which investment analysis is more economically profitable, it will calculate the NPV (Net Present Value) and IRR (Internal Rate of Return). The stage which will be more profitable, with the NPV and IRR higher, it will be the selected one to make it real. | es_ES |
dc.format.extent | 47 | es_ES |
dc.language | Catalán | es_ES |
dc.publisher | Universitat Politècnica de València | es_ES |
dc.rights | Reserva de todos los derechos | es_ES |
dc.subject | Anàlisi d’inversió | es_ES |
dc.subject | Tomaca valenciana | es_ES |
dc.subject | Hivernacle | es_ES |
dc.subject | VAN | es_ES |
dc.subject | TIR | es_ES |
dc.subject | Valencian’s tomato | es_ES |
dc.subject | Greenhouse | es_ES |
dc.subject | Investment analysis | es_ES |
dc.subject.classification | ECONOMIA, SOCIOLOGIA Y POLITICA AGRARIA | es_ES |
dc.subject.other | Grado en Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural-Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural | es_ES |
dc.title | Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle | es_ES |
dc.type | Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado | es_ES |
dc.rights.accessRights | Cerrado | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Departamento de Economía y Ciencias Sociales - Departament d'Economia i Ciències Socials | es_ES |
dc.contributor.affiliation | Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural | es_ES |
dc.description.bibliographicCitation | Monrabal Romeu, A. (2021). Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/171297 | es_ES |
dc.description.accrualMethod | TFGM | es_ES |
dc.relation.pasarela | TFGM\143250 | es_ES |