- -

Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle

Mostrar el registro sencillo del ítem

Ficheros en el ítem

dc.contributor.advisor Fenollosa Ribera, María Loreto es_ES
dc.contributor.author Monrabal Romeu, Andreu es_ES
dc.coverage.spatial east=-0.7532808999999999; north=39.4840108; name=València, Espanya es_ES
dc.date.accessioned 2021-09-02T15:41:05Z
dc.date.available 2021-09-02T15:41:05Z
dc.date.created 2021-07-19
dc.date.issued 2021-09-02 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/171297
dc.description.abstract [CA] La tomaca valenciana és un producte autòcton de la Comunitat Valenciana que és coneguda pel seu gran sabor i textura. És un producte molt apreciat, però debut a les seues característiques fisiològiques, és de difícil exportació, per tant, pràcticament es cultiva i es consumeix en la nostra comunitat. Tradicionalment el seu cultiu es cultiva sense hivernacle, però actualment es recomanable produir-la en hivernacle ja que és una varietat molt sensible a qualsevol malaltia i situació climàtica desfavorable. Els hivernacles milloren notablement la producció de tomaca valenciana, ja que protegeixen al cultiu de malalties i pluges, per tant permet que el cultiu estiga més controlat, debut a que es crea un ambient més hermètic. La qual cosa es tradueix en un augment en el rendiment del cultiu, i per tant, un augment en els ingressos. No obstant, cal tindre en compte la inversió de la construcció de l’hivernacle amb el seu sistema de reg, que serà mitjançant la hidroponia, i una bassa, necessària per les característiques de la parcel·la on es va a realitzar aquest projecte. L´elevat cost inicial és un factor que frena al llaurador a l’hora de plantejar-se fer una inversió en aquest tipus de construccions i per aquest cultiu en concret. Per tot l´esmenat, en aquets treball es va a plantejar un anàlisi d’inversió on s’estudiarà si aquesta inversió es econòmicament viable. A més a més, s´estudien diferents escenaris per a la realització de l’anàlisi d’inversió. En cada escenari es plantejaran distintes dates de producció i preus de venta. D´esta manera es podrà plantejar la millor manera de produir la tomata valenciana baix hivernacle. La metodologia està basada en el càlcul del VAN (Valor Actual Net) i la TIR (Taxa Interna de Rendiment). L’escenari més rentable, és a dir, amb el VAN i la TIR més gran, serà el que es durà a la pràctica. es_ES
dc.description.abstract [EN] Valencian’s tomato variety is a indigenous product of Valencia’s State which is known for its great taste and texture. So, it’s a product which is well recognized, but due to its physiological characteristics, it is hard to exported, hence, it is only cultivated and cosumed in Valencia’s State. Tradicionally, this product has been produced without greenhouses, but currently is recommendable to produce it with greenhouses owing to is very sensitive to any disease or an unfavorable weather situation Greenhouses improve markly tomatoe’s production, because they protect the crop from diseases and rains, and also it allows that the crop can be more controlled, due to there is an environment more tight. Also, this produces an increase on crop’s yield, which makes an increase on the income. Nevertheless, the construction cost of the greenhouse with its rrigation System, which will be by hydroponics, and the raft, which is necessary because of the plot’s features where the project will be done. The initial high cost it is a factor that stops growers when it comes to consider to do an investment on this type of constructions. For everything that is already said, on this project it is going to be raised an investment analysis where it will be studied wether this construction is really economically viable. Also, it will be studied three diferent stages to make the investment analysis. Each stage has different productions date and sale prices. Thereby it will be able to know the best way to produce valencian´s tomato under greenhouse. To know which investment analysis is more economically profitable, it will calculate the NPV (Net Present Value) and IRR (Internal Rate of Return). The stage which will be more profitable, with the NPV and IRR higher, it will be the selected one to make it real. es_ES
dc.format.extent 47 es_ES
dc.language Catalán es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Anàlisi d’inversió es_ES
dc.subject Tomaca valenciana es_ES
dc.subject Hivernacle es_ES
dc.subject VAN es_ES
dc.subject TIR es_ES
dc.subject Valencian’s tomato es_ES
dc.subject Greenhouse es_ES
dc.subject Investment analysis es_ES
dc.subject.classification ECONOMIA, SOCIOLOGIA Y POLITICA AGRARIA es_ES
dc.subject.other Grado en Ingeniería Agroalimentaria y del Medio Rural-Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural es_ES
dc.title Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle es_ES
dc.type Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado es_ES
dc.rights.accessRights Cerrado es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Economía y Ciencias Sociales - Departament d'Economia i Ciències Socials es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural es_ES
dc.description.bibliographicCitation Monrabal Romeu, A. (2021). Anàlisi de viabilitat econòmica del cultiu de tomaca valenciana baix hivernacle. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/171297 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\143250 es_ES


Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro sencillo del ítem