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Evaluation of the impact of converting non-valued fruits and vegetables into raw materials and powdered ingredients and reinsert them into the food chain

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Evaluation of the impact of converting non-valued fruits and vegetables into raw materials and powdered ingredients and reinsert them into the food chain

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dc.contributor.advisor Segarra Oña, María del Val es_ES
dc.contributor.author Merizalde Aguilar, Christian Alberto es_ES
dc.date.accessioned 2021-10-18T08:20:18Z
dc.date.available 2021-10-18T08:20:18Z
dc.date.created 2021-09-30
dc.date.issued 2021-10-18 es_ES
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10251/174846
dc.description.abstract [EN] Each year, an estimated one third of all food produced, equivalent to 1.3 billion tons worth, ends up in the bins of consumers and retailers, or spoiling due to poor transportation and harvesting practices. To fully understand the benefits and aims of SDG 12 (Responsible consumption and production) mainly on agroindustry - sustainable development goals, these objectives will be fulfilled: 1) To identify the potential of circular economy on the agroindustry, 2) to develop new key sourcing partners immerse and focused on the SDG 12. Throughout the revision of academic papers, magazines and professional websites secondary data will be retrieved. Them interviews with sustainable food producers and exporters will be organized in order to obtain first hand experiences, pros and cons. A survey oriented to food industry specialist and consumers will be sent and relevant primary data will be collected and analyzed. es_ES
dc.description.abstract [ES] Cada año, aproximadamente un tercio de todos los alimentos producidos, el equivalente a 1.300 millones de toneladas, termina en los contenedores de consumidores y minoristas, o echándose a perder debido a las malas prácticas de transporte y recolección. Para comprender plenamente los beneficios y los objetivos del ODS 12 (Producción y consumo responsables) principalmente en la agroindustria - metas de desarrollo sostenible, se plantean los siguientes objetivos: 1) Identificar el potencial de la economía circular en la agroindustria, 2) Desarrollar nuevas fuentes clave. socios inmersos y enfocados en el ODS 12. A través de la revisión de artículos académicos, revistas y sitios web profesionales se obtendrán datos secundarios. Además se organizarán entrevistas con productores y exportadores de alimentos sostenibles con el fin de obtener experiencias de primera mano, pros y contras. Se enviará una encuesta orientada a especialistas de la industria alimentaria y consumidores y se recopilarán y analizarán datos primarios relevantes. es_ES
dc.format.extent 74 es_ES
dc.language Inglés es_ES
dc.publisher Universitat Politècnica de València es_ES
dc.rights Reserva de todos los derechos es_ES
dc.subject Circular economy es_ES
dc.subject Food chain es_ES
dc.subject Alimentos es_ES
dc.subject Producción responsable es_ES
dc.subject Consumo responsable es_ES
dc.subject Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS) es_ES
dc.subject Sector agroalimentario es_ES
dc.subject Cadena alimentaria es_ES
dc.subject Economía circular es_ES
dc.subject.classification ORGANIZACION DE EMPRESAS es_ES
dc.subject.other Máster Universitario en Gestión de Empresas, Productos y Servicios-Màster Universitari en Gestió D'Empreses, Productes i Serveis es_ES
dc.title Evaluation of the impact of converting non-valued fruits and vegetables into raw materials and powdered ingredients and reinsert them into the food chain es_ES
dc.title.alternative Evaluación del impacto de convertir frutas y hortalizas no valoradas en materias primas e ingredientes en polvo y reinsertarlos en la cadena alimentaria es_ES
dc.type Tesis de máster es_ES
dc.rights.accessRights Abierto es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Facultad de Administración y Dirección de Empresas - Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses es_ES
dc.contributor.affiliation Universitat Politècnica de València. Departamento de Organización de Empresas - Departament d'Organització d'Empreses es_ES
dc.description.bibliographicCitation Merizalde Aguilar, CA. (2021). Evaluation of the impact of converting non-valued fruits and vegetables into raw materials and powdered ingredients and reinsert them into the food chain. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/174846 es_ES
dc.description.accrualMethod TFGM es_ES
dc.relation.pasarela TFGM\141929 es_ES


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