Resumen:
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[EN] A wine company in the province of Albacete has a daily production of between 500000 and 1.5 million kg of grape. The increase of the raw material in the last campaigns has caused an imbalance between the production ...[+]
[EN] A wine company in the province of Albacete has a daily production of between 500000 and 1.5 million kg of grape. The increase of the raw material in the last campaigns has caused an imbalance between the production speed and the intake speed of raw material, especially when production spikes (of 1 million kg red/day or 1.5 million kg white/day) occur. This situation causes that part of the grape received cannot be processed in the pneumatic presses for its transformation in must, having to store it in pools or sell it. By studying the production process and the machinery used, two problems are identified: the continuous failure and stop of the scraping conveyor belts, and the insufficient capacity of pneumatic presses to process raw material tip flows. After the study of several alternatives, the following solutions are proposed: the implementation of a chain elevator and overhead conveyor belts together with the improvement of preventive maintenance for the transport of scrapper, and the increase in the number of pneumatic presses with the redistribution of plant space, reducing the risk of process shutdown and the increase of the pressing capacity of the plant, allowing to company to keep on growing.
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[ES] Una empresa vinícola en la provincia de Albacete tiene una producción diaria de entre
500.000 y 1,5 millones de kg de uva. El aumento de la materia prima en las últimas
campañas ha provocado un desequilibrio entre la ...[+]
[ES] Una empresa vinícola en la provincia de Albacete tiene una producción diaria de entre
500.000 y 1,5 millones de kg de uva. El aumento de la materia prima en las últimas
campañas ha provocado un desequilibrio entre la velocidad de producción y la de
entrada, especialmente cuando se producen puntas (hasta 1 millón kg tinto/día o 1,5
millones kg blanco/día). Esta situación provoca que parte de la uva recepcionada no
se pueda procesar en las prensas neumáticas para su transformación en mosto,
teniendo que almacenarla en piletas o venderla. El estudio realizado identifica dos
problemas: el fallo continuado y parada de las cintas transportadoras de raspón, y la
capacidad insuficiente de las prensas neumáticas para procesar caudales punta de
materia prima. Las soluciones propuestas son: la implementación de un elevador de
cadena y cintas transportadoras aéreas junto con la mejora del mantenimiento
preventivo para el transporte de raspón, y el aumento del número de prensas
neumáticas junto con la redistribución del espacio en planta, consiguiendo la
disminución del riesgo de parada de proceso y el aumento de la capacidad de
prensado de la planta, lo que permitirá a la empresa continuar el crecimiento de su
volumen de producción.
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