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Valorisation of rice straw by obtaining active compounds and cellulosic materials for the development of biodegradable food packaging systems

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Valorisation of rice straw by obtaining active compounds and cellulosic materials for the development of biodegradable food packaging systems

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Vieira De Freitas, PA. (2022). Valorisation of rice straw by obtaining active compounds and cellulosic materials for the development of biodegradable food packaging systems [Tesis doctoral]. Universitat Politècnica de València. https://doi.org/10.4995/Thesis/10251/191380

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Título: Valorisation of rice straw by obtaining active compounds and cellulosic materials for the development of biodegradable food packaging systems
Autor: Vieira de Freitas, Pedro Augusto
Director(es): Chiralt Boix, Mª Amparo González Martínez, María Consuelo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha acto/lectura:
2022-12-15
Fecha difusión:
Resumen:
[ES] En esta tesis se obtuvieron fracciones celulósicas y extractos activos de paja de arroz mediante diferentes técnicas de extracción y purificación, utilizando agua como disolvente. Estas fracciones se incorporaron en ...[+]


[CA] En aquesta tesi doctoral es van obtenir fraccions cel·lulòsiques i extractes actius de palla d' arròs mitjançant l'aplicació de diferents tècniques d'extracció i purificació, utilitzant aigua com a dissolvent. Aquestes ...[+]


[EN] This Doctoral thesis focused on obtaining cellulosic fractions and bioactive extracts from rice straw (RS) by applying different extraction and purification techniques, using water as a green solvent. These fractions ...[+]
Palabras clave: Antioxidant extracts , Antimicrobials , Cellulosic fibers , Biodegradable films , Thermoplastic starch (TPS) , Food shelf life , Poly (lactic acid) PLA , Fibras celulósicas , Extractos antioxidantes , Antimicrobianos , Films biodegradables , Almidón termoplástico , Vida útil de alimentos
Derechos de uso: Reserva de todos los derechos
DOI: 10.4995/Thesis/10251/191380
Editorial:
Universitat Politècnica de València
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GRISOLIAP%2F2019%2F115/ES/AYUDA SANTIAGO GRISOLIA PROYECTO VALORIZACION DE LA PAJA DE ARROZ/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-105207RB-I00/ES/USO DE ACIDOS FENOLICOS PARA LA OBTENCION DE MATERIALES MULTICAPA ACTIVOS PARA EL ENVASADO DE ALIMENTOS/
Descripción: Tesis por compendio
Agradecimientos:
The authors thank the Agencia Estatal de Investigación (Spain) for the financial support through projects PID2019-105207RB-I00/AEI/10.13039/501100011033 and Generalitat Valenciana [grant number GrisoliaP/2019/115].
Tipo: Tesis doctoral

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