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Assessing the environmental consequences of shelf life extension: Conventional versus active packaging for pastry cream

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Assessing the environmental consequences of shelf life extension: Conventional versus active packaging for pastry cream

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Settier-Ramírez, L.; López-Carballo, G.; Hernández-Muñoz, P.; Tinitana-Bayas, R.; Gavara, R.; Sanjuán Pellicer, MN. (2022). Assessing the environmental consequences of shelf life extension: Conventional versus active packaging for pastry cream. Journal of Cleaner Production. 333:1-12. https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2021.130159

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/193636

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Metadatos del ítem

Título: Assessing the environmental consequences of shelf life extension: Conventional versus active packaging for pastry cream
Autor: Settier-Ramírez, Laura López-Carballo, Gracia Hernández-Muñoz, Pilar Tinitana-Bayas, Raisa Gavara, Rafael Sanjuán Pellicer, María Nieves
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Shelf life extension can reduce food losses throughout the entire food chain and packaging can be an effective way to attain this goal. Along these lines, active packaging is an appealing alternative that uses natural ...[+]
Palabras clave: Antimicrobial active packaging , Food waste , LCA , Shelf life
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Journal of Cleaner Production. (issn: 0959-6526 )
DOI: 10.1016/j.jclepro.2021.130159
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.jclepro.2021.130159
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MINECO//AGL2015-64595-R/ES/ENVASES PARA ALIMENTOS BASADOS EN MATERIALES ANTIMICROBIANOS AVANZADOS: POLIMEROS DINAMICOS, AUTOHIGIENIZANTES Y "VIVOS"/
info:eu-repo/grantAgreement/CSIC//201970E084/
Agradecimientos:
The authors acknowledge the financial support of the Spanish Ministry of Science and Innovation (Grant AGL2015-64595-R funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by ERDF A way of making Europe) and of CSIC (201970E084). ...[+]
Tipo: Artículo

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