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Chemical composition of essential oils of three Mentha species and their antifungal activity against selected phytopathogenic and post-harvest fungi

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Chemical composition of essential oils of three Mentha species and their antifungal activity against selected phytopathogenic and post-harvest fungi

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Santamarina Siurana, MP.; Llorens Molina, JA.; Sempere Ferre, F.; Santamarina Siurana, MC.; Rosello Caselles, J.; Giménez Santamarina, S. (2022). Chemical composition of essential oils of three Mentha species and their antifungal activity against selected phytopathogenic and post-harvest fungi. All Life (Online). 15(1):64-73. https://doi.org/10.1080/26895293.2021.2022007

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/194120

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Título: Chemical composition of essential oils of three Mentha species and their antifungal activity against selected phytopathogenic and post-harvest fungi
Autor: Santamarina Siurana, M. Pilar Llorens Molina, Juan Antonio Sempere Ferre, Francisca Santamarina Siurana, Mª Cristina Rosello Caselles, Josefa Giménez Santamarina, Silvia
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Facultad de Administración y Dirección de Empresas - Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales - Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ecosistemas Agroforestales - Departament d'Ecosistemes Agroforestals
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The postharvest life of most fruit, vegetables and cereals is limited by fungal proliferation. The chemical composition of Mentha piperita, M. spicata and M. suaveolens essential oils (EO), and the antifungal activity ...[+]
Palabras clave: Antifungal activity , Essential oils , Carvone , Piperitenone oxide , Phytopathogenic fungi
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
All Life (Online). (eissn: 2689-5307 )
DOI: 10.1080/26895293.2021.2022007
Editorial:
Taylor & Francis
Versión del editor: https://doi.org/10.1080/26895293.2021.2022007
Coste APC: 1064,8
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//AGL2016-76699-R//MATERIALES BIODEGRADABLES MULTICAPA DE ALTA BARRERA PARA EL ENVASADO ACTIVO DE ALIMENTOS./
Descripción: This is an Accepted Manuscript of an article published by Taylor & Francis in All Life (Online) on 05 Jan 2022, available online: http://www.tandfonline.com/10.1080/26895293.2021.2022007
Agradecimientos:
The authors also thank the Spanish Type Culture Collection (CECT) for providing the molecular strain identification equipment. This study has been financed by MINECO, Ministerio de Economía y competitividad `Materiales ...[+]
Tipo: Artículo

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