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Characterization of sugar transporters of biotechnological interest of S. cerevisiae strains

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Characterization of sugar transporters of biotechnological interest of S. cerevisiae strains

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Ibáñez Rodríguez, N. (2023). Characterization of sugar transporters of biotechnological interest of S. cerevisiae strains. Universitat Politècnica de València. http://hdl.handle.net/10251/196220

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Título: Characterization of sugar transporters of biotechnological interest of S. cerevisiae strains
Otro titulo: Characterization of sugar transporters of biotechnological interest of S. cerevisiae strains
Caracterització de transportadors de sucres de ceps de l'espècie S. cerevisiae d'interés biotecnològic
Autor: Ibáñez Rodríguez, Nerea
Director(es): Jiménez Belenguer, Ana Isabel Querol Simon, Amparo Albillos Arenal, Sonia
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Departamento de Biotecnología - Departament de Biotecnologia
Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha acto/lectura:
2023-07-17
Fecha difusión:
Resumen:
[ES] La elaboración del vino se produce por la fermentación de las levaduras, que convierten el azúcar del mosto de las uvas en alcohol. Las levaduras más usadas para esto son las del género Saccharomyces. El transporte ...[+]


[EN] Wine elaboration is produced by yeast fermentation, that transforms the sugar of the grape must into alcohol. The yeasts most used for this are the ones of the Saccharomyces genus. Sugar transport is regulated by the ...[+]
Palabras clave: Saccharomyces cerevisiae , Transportadores de azúcares , Fermentación , Edición génica , Transformación , Vino , Hexose transporter (HXT) , Sugar transporters , Fermentation , Genetic editing , Transformation , Wine
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Editorial:
Universitat Politècnica de València
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2021-2023/PID2021-126380OB-C31/ES/OPTIMIZACION DE FERMENTACIONES VINICAS SOSTENIBLES A TRAVES DE APROXIMACIONES INNOVADORAS: BIODIVERSIDAD DE LEVADURAS./
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2021-2023/PID2021-126380OB-C33/ES/OPTIMIZACION DE FERMENTACIONES VINICAS SOSTENIBLES A TRAVES DE APROXIMACIONES INNOVADORAS: ANALISIS MULTI-OMICO/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//CEX2021-001189-S-20-10/ES/RP4- Food data science: Sustainable food- from production to preservation
Titulación: Grado en Biotecnología-Grau en Biotecnologia
Agradecimientos:
This project has received funding from the Spanish government and EU ERDF-FEDER projects PID2021-126380OB-C31 and PID2021- 126380OB-C33 to AQ and EB, respectively. IATA-CSIC received funding from the Spanish government, ...[+]
Tipo: Proyecto/Trabajo fin de carrera/grado

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