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Influence of free and immobilized chitosan on a defined human gut microbial ecosystem

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Influence of free and immobilized chitosan on a defined human gut microbial ecosystem

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Ruiz Rico, M.; Rendwick, S.; Vancuren, SJ.; Robinson, AV.; Gianetto-Hill, C.; Allen-Vercoe, E.; Barat Baviera, JM. (2022). Influence of free and immobilized chitosan on a defined human gut microbial ecosystem. Food Research International. 161:1-11. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111890

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/198027

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Metadatos del ítem

Título: Influence of free and immobilized chitosan on a defined human gut microbial ecosystem
Autor: Ruiz Rico, María Rendwick, Simone Vancuren, Sarah J. Robinson, Avery V. Gianetto-Hill, Connor Allen-Vercoe, Emma Barat Baviera, José Manuel
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] In this work, the influence of different forms of presentation of chitosan in the human gut microbiota with a defined bacterial community was evaluated. First, the susceptibility of individual gut bacterial isolates ...[+]
Palabras clave: Antimicrobial polymer , Bacterial gut isolates , Bacteroidetes , Covalent immobilization , Defined gut microbial community , Food preservatives
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Food Research International. (issn: 0963-9969 )
DOI: 10.1016/j.foodres.2022.111890
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.foodres.2022.111890
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/RTI2018-101599-B-C21/ES/DESARROLLO Y APLICACION DE SISTEMAS ANTIMICROBIANOS PARA LA INDUSTRIA ALIMENTARIA BASADOS EN SUPERFICIES FUNCIONALIZADAS Y SISTEMAS DE LIBERACION CONTROLADA/
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//APOSTD%2F2019%2F118//CONTRATO POSDOCTORAL GVA-RUIZ RICO. PROYECTO: DESARROLLO DE NUEVOS SISTEMAS ANTIMICROBIANOS /
Agradecimientos:
The authors gratefully acknowledge the financial support from the grant RTI2018-101599-B-C21 of the project "Retos Investigacion" funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and by "ERDF A way of making Europe". MRR acknowledges ...[+]
Tipo: Artículo

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