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Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness

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Berbegal, C.; Ferrer, S.; Polo, L.; Pardo, I.; García Esparza, MJ.; Andrés, L.; Alvarez, I.... (2023). Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness. Fermentation. 9(7). https://doi.org/10.3390/fermentation9070654

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/205491

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Título: Diversity of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Yeast Strains in Cabernet Sauvignon Fermentations from Utiel-Requena Region (Spain) as a Resource to Improve Wine Distinctiveness
Autor: Berbegal, Carmen Ferrer, Sergi Polo, Lucía Pardo, Isabel García Esparza, Mª José Andrés, Lorena Alvarez, Inmaculada Lizama Abad, Victoria
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The aim of this study was to isolate and characterize autochthonous Saccharomyces cerevisiae yeasts from Cabernet Sauvignon grape must and to analyze how they impacted the final characteristics of the wines obtained ...[+]
Palabras clave: Yeast selection , Saccharomyces cerevisiae , Wine microbiology , Autochthonous yeast , Pago wine
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Fermentation. (eissn: 2311-5637 )
DOI: 10.3390/fermentation9070654
Editorial:
MDPI
Versión del editor: https://doi.org/10.3390/fermentation9070654
Coste APC: 991
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/IVACE//IFIDUA%2F2015%2F13/
Agradecimientos:
This work was supported by the Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial (IVACE) (Ref: IFIDUA/2015/13).
Tipo: Artículo

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