[ES] El projecte té com a objectiu el disseny de material didàctic sobre alimentació saludable i sostenible mitjançant el disseny editorial i la il·lustració. La finalitat és la creació d un quadern dirigit a les aules ...[+]
[ES] El projecte té com a objectiu el disseny de material didàctic sobre alimentació saludable i sostenible mitjançant el disseny editorial i la il·lustració. La finalitat és la creació d un quadern dirigit a les aules valencianes d Educació Primària, complementat amb elements que doten l experiència d un caràcter interactiu, com cartes i adhesius. Per a la realització d aquest projecte se segueix una metodologia que inicia amb la documentació prèvia sobre praxi pedagògica, nutrició i disseny gràfic per a públic infantil. Seguidament, comença una fase d experimentació estètica i pictòrica que ajude a transmetre eficaçment els conceptes. Culmina amb la materialització mitjançant la impressió i enquadernació. El resultat és un material didàctic amb característiques estètiques que plantegen estratègies d aprenentatge on l alumnat té una participació activa en els processos cognitius d assoliment de conceptes. La finalitat és el disseny editorial d un recurs eficaç a l hora d inculcar bons hàbits alimentaris, conscienciar sobre sostenibilitat i previndre una futura relació perjudicial amb el menjar.
[-]
[EN] The project aims to design educational material on healthy and sustainable food through editorial design and illustration. The main objective is the creation of a booklet for Valencian classrooms of Primary Education, ...[+]
[EN] The project aims to design educational material on healthy and sustainable food through editorial design and illustration. The main objective is the creation of a booklet for Valencian classrooms of Primary Education, complemented with elements that give the experience an interactive character, such as cards and stickers. The methodology followed for the accomplishment of this project begins with the previous documentation on pedagogical praxis, nutrition and graphic design for children. Later, it begins a phase of aesthetic and pictorial experimentation that helps to effectively convey the concepts. It culminates with the materialization through printing and binding. The result is a didactic material with graphic characteristics that propose learning strategies where the students have an active participation in the cognitive process of concept assimilation. The goal is the editorial design of an effective resource when it comes to instilling good eating habits, raising awareness about sustainability and preventing a future harmful relationship with food.
[-]
|