- -

Structural and functional properties of alginate obtained by means of high hydrostatic pressure-assisted extraction

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

Compartir/Enviar a

Citas

Estadísticas

  • Estadisticas de Uso

Structural and functional properties of alginate obtained by means of high hydrostatic pressure-assisted extraction

Mostrar el registro completo del ítem

Bojorges-Gutierrez, H.; Martínez-Abad, A.; Marta Martínez-Sanz; Vilaplana Domingo, FJ.; López-Rubio, A.; Fabra Rovira, MJ. (2023). Structural and functional properties of alginate obtained by means of high hydrostatic pressure-assisted extraction. Carbohydrate Polymers. 299. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2022.120175

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/208611

Ficheros en el ítem

Metadatos del ítem

Título: Structural and functional properties of alginate obtained by means of high hydrostatic pressure-assisted extraction
Autor: Bojorges-Gutierrez, Hylenne Martínez-Abad, Antonio Marta Martínez-Sanz Vilaplana Domingo, Francisco Javier López-Rubio, Amparo Fabra Rovira, Maria José
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The effects of the high hydrostatic pressure (HPP) pre-treatment on the alginate extraction were seen to greatly depend on the recalcitrant nature of two algae species. Alginates were deeply characterized in terms ...[+]
Palabras clave: Brown seaweed , HPP , M/G ratio , Molecular weight , Nanostructure , Polysaccharide extraction
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
Carbohydrate Polymers. (issn: 0144-8617 )
DOI: 10.1016/j.carbpol.2022.120175
Editorial:
Elsevier
Versión del editor: https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2022.120175
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2020-117744RJ-I00/ES/DESARROLLO DE UN NUEVO PROCESO DE EXTRACCION EN CASCADA PARA LA VALORIZACION INTEGRAL DE ALGAS EN INGREDIENTES FUNCIONALES PARA APLICACIONES ALIMENTARIAS/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GRISOLIAP%2F2019%2F007//Subvenciones del Programa Santiago Grisolía/
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//RTI-2018-094268-B-C22/
Agradecimientos:
Grants RTI-2018-094268-B-C22 and PID2020-117744RJ-I00 funded by MCIN/AEI/10.13039/501100011033 and, as appropriate, by ERDF A way of making Europe , by the European Union or by the European Union NextGenerationEU/PRTR ...[+]
Tipo: Artículo

recommendations

 

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

Mostrar el registro completo del ítem