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Subcritical Water Extraction for Valorisation of Almond Skin from Almond Industrial Processing

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Subcritical Water Extraction for Valorisation of Almond Skin from Almond Industrial Processing

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Vieira-De Freitas, PA.; Martín-Pérez, L.; Gil-Guillén, I.; González Martínez, MC.; Chiralt, A. (2023). Subcritical Water Extraction for Valorisation of Almond Skin from Almond Industrial Processing. Foods. 12(20). https://doi.org/10.3390/foods12203759

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/211032

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Metadatos del ítem

Título: Subcritical Water Extraction for Valorisation of Almond Skin from Almond Industrial Processing
Autor: Vieira-De Freitas, Pedro Augusto Martín-Pérez, Laia Gil-Guillén, Irene González Martínez, María Consuelo Chiralt, Amparo
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Universitat Politècnica de València. Instituto Universitario de Ingeniería de Alimentos para el Desarrollo - Institut Universitari d'Enginyeria d'Aliments per al Desenvolupament
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] Almond skin (AS) is an agro-industrial residue from almond processing that has a high potential for valorisation. In this study, subcritical water extraction (SWE) was applied at two temperatures (160 and 180 degrees ...[+]
Palabras clave: Phenolic compounds , Cellulose fibres , Integral fractionation , Active compounds , Bleaching optimisation , Bioactive properties
Derechos de uso: Reconocimiento (by)
Fuente:
Foods. (issn: 2304-8158 )
DOI: 10.3390/foods12203759
Editorial:
MDPI AG
Versión del editor: https://doi.org/10.3390/foods12203759
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/GENERALITAT VALENCIANA//CIPROM%2F2021%2F071//Valorisation of agri-food waste to obtain biodegradable materials for active food pakaging/
info:eu-repo/grantAgreement/GV INNOV.UNI.CIENCIA//AGROALNEXT%2F2022%2F026//Aprovechamiento integral de residuos agroalimentarios y su aplicación en el desarrollo de envases biodegradables activos para alimentos./
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//INVEST%2F2022%2F406/
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//PRTR-C17.I1/
Agradecimientos:
This study forms part of the AGROALNEXT programme (AGROALNEXT/2022/026) and was supported by MCIN with funding from the European Union NextGenerationEU (PRTR-C17.I1) and the project CIPROM/2021/071 (Generalitat Valenciana). ...[+]
Tipo: Artículo

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