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Effect of freeze-thaw and PEF pretreatments on the kinetics and microstructure of convective and ultrasound-assisted drying of orange peel

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Effect of freeze-thaw and PEF pretreatments on the kinetics and microstructure of convective and ultrasound-assisted drying of orange peel

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Llavata-Cabrero, B.; Mello, RE.; Quiles Chuliá, MD.; Correa, J.; Carcel, JA. (2024). Effect of freeze-thaw and PEF pretreatments on the kinetics and microstructure of convective and ultrasound-assisted drying of orange peel. npj Science of Food. 8(1). https://doi.org/10.1038/s41538-024-00301-x

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/211816

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Título: Effect of freeze-thaw and PEF pretreatments on the kinetics and microstructure of convective and ultrasound-assisted drying of orange peel
Autor: Llavata-Cabrero, Beatriz Mello, Ronaldo Elias Quiles Chuliá, Mª Desamparados Correa, J.L.G Carcel, J. A.
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica y del Medio Natural - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural
Fecha difusión:
Resumen:
[EN] The main waste generated by juice industry comprises orange peels, which have a great upcycling potential once stabilized. Drying is the most used method for this purpose, but the high energy consumption prompts ...[+]
Palabras clave: Orange peels , Freeze-thaw , PEF pretreatments , Ultrasound-assisted
Derechos de uso: Reconocimiento - No comercial - Sin obra derivada (by-nc-nd)
Fuente:
npj Science of Food. (eissn: 2396-8370 )
DOI: 10.1038/s41538-024-00301-x
Editorial:
Nature Publishing Group
Versión del editor: https://doi.org/10.1038/s41538-024-00301-x
Coste APC: 2716
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2017-2020/PID2019-106148RR-C42/ES/INTEGRACION DE SUBPRODUCTOS AGROALIMENTARIOS REVALORIZADOS EN UN MODELO DE ECONOMIA CIRCULAR: INTENSIFICACION DE PROCESOS Y EVALUACION DE SOSTENIBILIDAD/
info:eu-repo/grantAgreement/AEI/Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2021-2023/PID2022-136889OB-C22/ES/GEMELOS DIGITALES PARA OPTIMIZAR EL SUPRARRECICLAJE DE RESIDUOS LIGNOCELULOSICOS Y PROTEICOS. EVALUACION DE LA SOSTENIBILIDAD/
info:eu-repo/grantAgreement/UPV-VIN//PAID-01-19-24//Influencia de las condiciones de secado de subproductos./
info:eu-repo/grantAgreement/AEI//PRE2020-092255//INTEGRACION DE SUBPRODUCTOS AGROALIMENTARIOS REVALORIZADOS EN UN MODELO DE ECONOMIA CIRCULAR: INTENSIFICACION DE PROCESOS Y EVALUACION DE SOSTENIBILIDAD PERSONALIZADAS/
Agradecimientos:
This work was supported by the PID2019-106148RRC42 grant funded by MCIN/AEI/ 10.13039/501100011033; PID2022-136889OB-C22 grant funded by MCIN/AEI /10.13039/501100011033/ERDF, a way of making Europe, and the Ph.D. grant of ...[+]
Tipo: Artículo

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