Resumen:
|
[EN] In order to realize the `REORGANISATION AND BETTERMENT OF BENIAS PORT¿, we¿ve started by investigating the city of Denia, while giving a special attention to its ports specificities. Three inspections have been achieved ...[+]
[EN] In order to realize the `REORGANISATION AND BETTERMENT OF BENIAS PORT¿, we¿ve started by investigating the city of Denia, while giving a special attention to its ports specificities. Three inspections have been achieved that enabled a general inspection of this zone. We¿ve also asked the users of the aforementioned zone about the changes they¿d like to make in order to better its performances. After the first inspections, we¿ve had different propositions to solve the ports problems. We took in consideration those propositions and we formulated a set of actions, divided in six parts that form one general and overall solution. In this work, we developed the sixth part of this set of actions, which name is: THE DOCK OF MEGA YACHTS IN THE CENTRAL ZONE. In actuality, six mooring mechanisms for fleets of thirty to fifty meters in length exist in the port of Denia under the authorization of LA MARINA DE DENIA. The facilities for mega yachts in this port, as well as in a lot of the ports in `la Comunidad Valenciana¿ are overcrowded (especially in the Alicante region), while there exist big waiting lists exist in order to obtain mooring sets. It is in this context that our project is realized. Its goal is to present a sufficient offer in order to satisfy the demand for ports in the region of `la Comunidad de Valencia¿ that also exists in the ports of the Mediterranean Sea. The Solution we¿ve brought lies in the building of four stable piers which footprint dimension is of 46 x 5 meters that will enable the berthing of 8 boats of almost 45 meters in length. Three steps have been planned in order to execute the project: - The dredging; - The building of the piers structure; - And the building of the services facilities. Finally, all the needs and necessities have been thoroughly studied in the annexes that form our End of Degree Project.
[-]
[CA] Per a la realització del projecte de `REORDENACIÓ I MILLORA DEL PORT DE DÉNIA¿, en primer lloc es du a terme una tasca d¿investigació de la ciutat de Dénia, especialment en el entorn portuari. Varen ser realitzades ...[+]
[CA] Per a la realització del projecte de `REORDENACIÓ I MILLORA DEL PORT DE DÉNIA¿, en primer lloc es du a terme una tasca d¿investigació de la ciutat de Dénia, especialment en el entorn portuari. Varen ser realitzades para a aquest treball tres inspeccions de la zona en les quals es va fer un reconeixement general de la zona, y es va preguntar als usuaris d¿aquesta quines millores inclourien ells. Una vegada realitzades les primeres inspeccions, van sorgir diferents proposicions per a solucionar els problemes del port. Així es va arribar a una sèrie d¿actuacions que formen part d¿una única solució conjunta, dividida en 6 parts. En aquest Treball de Fi de Grau, s¿ha desenvolupat l¿actuació número 6, anomenada ` ATRACADA DE MEGA-IOTS EN LA ZONA CENTRAL¿. En l¿actualitat existeixen en concessió de Marina Dénia, 6 amarratges per a embarcacions de 30 fins a 50 metres d¿eslora en el Port de Dénia. Les instal¿lacions existents per a Mega -iots tant en aquest port con en altres ports de la Comunitat Valenciana (especialment en la província d¿Alacant) estan saturades, existint llargues llistes d¿espera per a l¿obtenció de amarratges. Per açò, va sorgir la idea d¿aquest projecte de construcció de nous amarratges per a Mega `iots, amb la finalitat presentar una oferta adequada a la demanda que hi ha en els ports de la Mediterrània i especialment en el Port de Dénia. La solució proposada consisteix en la construcció de quatre pantalans fixos amb unes dimensions en planta de 46x5 metres que permetran l¿atracada de costat de fins 8 embarcacions de 45 metres d¿eslora. S¿han planificat tres fases per a la execució del projecte: - Dragat, - Construcció de la estructura del pantalans y - Instal¿lacions del servicis. Per a la realització de les obres, es necessita en primer lloc, dragar mig metre de arenes llimoses fins la cota -7 metres fins a arribar a l¿estrat competent (roca calcària). Una vegada realitzat el dragat es procedeix a la construcció dels pantalans, els quals arribarien fins la cota +1. Els forjats dels pantalans estan recolzats sobre quatre piles. I aquestes, al mateix temps, estan recolzades sobre el terreny natural mitjançant un capa de grava de 25 cm i es formigona in situ. Els forjats son plaques pretesades alleugerides de 25 cm de altura i 1m d¿ample, que portaran pels alleugeriments, les conduccions de electricitat, aigua, telefonia i TV fins les preses situades en les arquetes de les piles. Finalment, cal destacar que totes les necessitats han estat estudiades amb profunditat en els respectius annexes que constituïxen el Treball de Fi de Grau.
[-]
[ES] Para realizar el proyecto de REORDENACIÓN Y MEJORA DEL PUERTO DE DENIA, se comienza con una labor de investigación de la ciudad de Denia especialmente en su entorno portuario.
Fueron realizadas para este trabajo ...[+]
[ES] Para realizar el proyecto de REORDENACIÓN Y MEJORA DEL PUERTO DE DENIA, se comienza con una labor de investigación de la ciudad de Denia especialmente en su entorno portuario.
Fueron realizadas para este trabajo tres inspecciones de la zona, en las cuales se hizo un reconocimiento general de la zona y se les preguntó a los usuarios de la misma qué mejoras incluirían ellos.
Una vez realizadas las primeras inspecciones, surgieron distintas proposiciones para solventar los problemas del puerto. Así se llegó a una serie de actuaciones que forman parte de una única solución conjunta, dividida en 6 partes.
En este trabajo de fin de grado se ha desarrollado la actuación número seis, cuyo nombre es ATRAQUE DE MEGAYATES EN LA ZONA CENTRAL.
En la actualidad existen 6 amarres para embarcaciones de 30 hasta 50 metros de eslora en el puerto de Denia bajo la concesión de la MARINA DE DENIA. Las instalaciones existentes para Mega-yates tanto en dicho puerto como en numerosos puertos de la Comunidad Valenciana (especialmente en la provincia de Alicante) están saturadas, existiendo largas listas de espera para la obtención de amarres.
Por eso surgió, la idea de este proyecto, cuya finalidad es de presentar una oferta adecuada a la demanda que hay en los puertos de la región de la Comunidad de Valencia, que también es patente en el resto del mediterráneo.
La solución aportada consiste en la construcción de cuatro pantalanes fijos con unas dimensiones en planta 46 x 5 metros que permitirán el atraque de costado de hasta 8 embarcaciones de 45 m de eslora.
Se han planificado tres fases para la ejecución del proyecto:
- Dragado;
- Construcción de la estructura de los pantalanes;
- Y las instalaciones de los servicios.
Por último, cabe destacar que todas las necesidades han sido estudiadas en profundidad en los anejos que constituyen el Trabajo de Fin de Grado.
[-]
|