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Plasticized poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) blends incorporated with catechin intended for active food-packaging applications

RiuNet: Repositorio Institucional de la Universidad Politécnica de Valencia

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Plasticized poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) blends incorporated with catechin intended for active food-packaging applications

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Arrieta, MP.; Castro-López, MDM.; Rayón Encinas, E.; Barral-Losada, LF.; López-Vilariño, J.; López Martínez, J.; González-Rodríguez, MV. (2014). Plasticized poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) blends incorporated with catechin intended for active food-packaging applications. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 62(41):10170-10180. https://doi.org/10.1021/jf5029812

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10251/59293

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Título: Plasticized poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) blends incorporated with catechin intended for active food-packaging applications
Autor: ARRIETA, Marina Patricia Castro-López, María del Mar Rayón Encinas, Emilio Barral-Losada, Luis Fernando López-Vilariño, J.M López Martínez, Juan González-Rodríguez, María Victoria
Entidad UPV: Universitat Politècnica de València. Instituto de Tecnología de Materiales - Institut de Tecnologia de Materials
Universitat Politècnica de València. Departamento de Ingeniería Mecánica y de Materiales - Departament d'Enginyeria Mecànica i de Materials
Fecha difusión:
Resumen:
Active biobased packaging materials based on poly(lactic acid)-poly(hydroxybutyrate) (PLA-PHB) blends were prepared by melt blending and fully characterized. Catechin incorporation, as antioxidant compound, enhanced the ...[+]
Palabras clave: Active antioxidant packaging , Biodegradable , Catechin , Poly(hydroxybutyrate) (PHB) , Poly(lactic acid) (PLA)
Derechos de uso: Cerrado
Fuente:
Journal of Agricultural and Food Chemistry. (issn: 0021-8561 )
DOI: 10.1021/jf5029812
Editorial:
American Chemical Society
Versión del editor: http://dx.doi.org/10.1021/jf5029812
Código del Proyecto:
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//MAT2011-28468-C02-02/ES/PROCESADO DE SISTEMAS LAMINADOS EN BASE BIOPOLIMERICA PARA EL ENVASADO ACTIVO DE ALIMENTOS/
info:eu-repo/grantAgreement/GVA//GRISOLIA%2F2011%2F007/
info:eu-repo/grantAgreement/MICINN//MAT2011-28468-C02-01/ES/FORMULACION Y CARACTERIZACION DE BIOPOLIMEROS PARA SISTEMAS LAMINADOS EN ENVASADO DE ALIMENTOS/
Agradecimientos:
This work has been supported by the Spanish Ministry of Economy and Competitiveness (MAT2011-28648-C02-01 and MAT2011-28468-C02-02). M.P.A. is a recipient of a Santiago Grisolia Fellowship (Generalitat Valenciana) ...[+]
Tipo: Artículo

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